Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Προστατευτείτε από τα μικρόβια βάζοντας ρίγανη στο φαγητό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δρα ενισχυτικά στην άμυνα του οργανισμού.

Η θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα της καθημερινή μας διατροφής.
Πέρα όμως από τις γνωστές συστάσεις για πρόσληψη βιταμίνης C, για κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποια αρωματικά, βότανα και μπαχαρικά, που δρουν ενισχυτικά όσον αφορά την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια.

Ένα εξ αυτών είναι η αγαπημένη σε πολλούς ρίγανη. Τα αιθέρια έλαια που περιέχει η ρίγανη, όπως η θυμόλη και η καρβακρόλη, αναστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων της Pseudomonas aeruginosa και του Staphylococcus aureus, ενώ επίσης δεδομένα από το Μεξικό ισχυρίζονται ότι μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία προσβολής από την αμοιβάδα Giardia lamblia.

Επίσης, ποικίλα συστατικά της, όπως η θυμόλη και το ροσμαρινικό οξύ, μπορούν να δρουν ως αντιοξειδωτικά αναστέλλοντας τη διαδικασία οξείδωσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα γραμμάριο ρίγανης εκδηλώνει 42 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα από αντίστοιχη ποσότητα μήλων, 12 φορές από την αντίστοιχη ποσότητα πορτοκαλιών και 4 φορές από την αντίστοιχη ποσότητα σμέουρων. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι βάζοντας αρωματικά όπως η ρίγανη στο φαγητό μας μπορούμε να περιορίσουμε και το αλάτι, τότε τα οφέλη είναι πραγματικά σημαντικά.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.