Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τον Κώστα Χαραλά στον «Ελληνικό Κόσμο».

Ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μελισσοκόμος Κώστας Χαραλάς ταξιδεύει τους μικρούς μας φίλους στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας» που θα πραγματοποιηθεί στον «Ελληνικό κόσμο» στις 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5,10/5.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με την κοινωνία της κυψέλης μέσα από προσωπικές αναφορές, πολυμέσα, εργαλεία τέχνης και επιστήμης και βιωματικό παιγνίδι. Κάνοντας χρήση σωματικών και καλλιτεχνικών παιγνιδιών τα παιδιά μαθαίνουν τις αξιοθαύμαστες κοινωνικές συμπεριφορές της μέλισσας.

Επίσης γνωρίζουν από κοντά εκπληκτικά πράγματα για τη ζωή και την προσφορά της μέλισσας στην οικόσφαιρα ενώ εξοικειώνονται με βασικές οικολογικές έννοιες, όπως η μελισσοκομική χλωρίδα και οι ιδιότητές της.

Τέλος, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε άμεση επαφή με τα προϊόντα της μέλισσας. Μαζεύουν τη γύρη από τις κηρήθρες, παίρνουν μέρος στον τρύγο και επιστρέφουν σπίτι με ένα μικρό βαζάκι μέλι που θα τρυγήσουν οι ίδιοι, φτιάχνοντας μόνοι τους και τη συσκευασία του!

Απευθύνεται σε παιδιά μεσοσχολικής ηλικίας (7-12 ετών)
Ημερομηνίες: 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5
Ώρα έναρξης: 12:30
Εισιτήρια: 8.50 ευρώ
Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης : 90’
www.hellenic-cosmos.gr

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.