Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τα αναντικατάστατα τρόφιμα για ένα παιδί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο των μικρών μας φίλων.

Η παιδική ηλικία έχει ιδιαίτερες ανάγκες και διατροφικές απαιτήσεις που πρέπει καθημερινά να καλύπτονται. Μάλιστα κάποια συστατικά αν δεν προσληφθούν ενδεχομένως να εμποδίσουν την ομαλή ανάπτυξη ενός παιδιού.

Ας δούμε από ποιες τροφές μπορούμε να τα πάρουμε και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή ενός παιδιού:

- Γάλα και γιαούρτι: Αποτελούν την καλύτερη και πιο αφομοιώσιμη πηγή ασβεστίου για ένα παιδί, αλλά και πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμίνης D.

- Ψάρι και θαλασσινά: Περιέχουν καλής ποιότητας πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φώσφορο και ψευδάργυρο.

- Κόκκινο κρέας: Αποτελεί την καλύτερη πηγή σιδήρου, ο οποίος με τη σειρά του είναι απαραίτητος για την ομαλή ανάπτυξη και την παροχή ενέργειας σε ένα παιδί.

- Φρούτα και λαχανικά: Προσφέρουν στο παιδί υδατοδιαλυτές βιταμίνες, που ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό του σύστημα, προστατεύουν την καρδιά του και εμπλέκονται στη σωματική του ανάπτυξη.

- Όσπρια: Παρέχουν βιταμίνες συμπλέγματος Β, που είναι απαραίτητες για την ομαλή νευρομυική λειτουργία ενός παιδιού.

- Αυγό: Περιέχει εξαιρετικής ποιότητας πρωτεΐνη, καθώς επίσης και χολίνη, ένα δομικό συστατικό για τη σύνθεση των κυττάρων ενός παιδιού και όχι μόνο.

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι ένα σωστό διαιτολόγιο για ένα παιδί θα πρέπει τουλάχιστον να περιέχει μια ποικιλία τροφών, συμπεριλαμβανόμενων σίγουρα όσων αναφέρθηκαν παραπάνω.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.