Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αίτημα της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για τη διαδημοτική ραδιοτηλεόραση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τροποποίηση του νομικού πλαισίου για την αγορά μετοχικού κεφαλαίου ζητούν οι Δήμοι.

Την υποβολή αιτήματος προς την πολιτεία προκειμένου να τροποποιήσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο ώστε όποιος δήμος επιθυμεί και έχει την οικονομική δυνατότητα να μπορεί να γίνει μέτοχος σε διαδημοτική τηλεόραση με αρχική αγορά μετοχικού κεφαλαίου και να αγοράζει τηλεοπτικό χρόνο αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Σίμος Δανιηλίδης, αυτή τη στιγμή με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται οι δήμοι μέτοχοι σε διαδημοτική ραδιοτηλεόραση και να έχουν αγορά χρόνου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, όλοι και περισσότεροι δήμοι θα θελήσουν να συνδράμουν και μέσα σε δύο με τρία χρόνια θα έχει δημιουργηθεί ένας δημοτικός ραδιοτηλεοπτικός πυλώνας.

Την πρωτοβουλία για τη μετατροπή της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) του Δήμου Θεσσαλονίκης σε «διαδημοτική» ή «μητροπολιτική» ραδιοτηλεόραση παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Φίλιος Στάγκος, με αφορμή τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών. Ο ίδιος επισήμανε ότι η συζήτηση ξεκινά τώρα καθώς έχει ολοκληρωθεί η εξυγίαση της επιχείρησης, τόνισε ότι στόχος του εγχειρήματος είναι να εμπλουτιστεί ο διάλογος ανάμεσα στις διαφορετικές παρατάξεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και υπογράμμισε ότι οι δήμοι που συνυπέγραψαν ήδη το σχετικό ανακοινωθέν δεν δεσμεύονται για το τί θα γίνει μετά τις εκλογές.

«Αυτή τη στιγμή συζητούμε για ένα πλαίσιο αρχών. Εννοούμε τη λειτουργία της ΔΕΠΘΕ ως ενημερωτικό δημοσιογραφικό οργανισμό χαμηλού κόστους αλλά δημόσιου χαρακτήρα. Προτείνουμε το εγχείρημα να δοκιμαστεί στην πράξη ποροτού γίνει ένα εταιρικό σχήμα. Η λεπτομερής συζήτηση θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές» πρόσθεσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.