Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Σωφρονιστικός μεσαίωνας στον Κορυδαλλό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς μετά την παρέμβαση του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουίζνιεκς, στο ζήτημα αναφέρεται και η Washington Post που αναπαράγει το ρεπορτάζ του Associated Press για την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών συνεχίζουν την απεργία πείνας ενώ αρνούνται και την χορήγηση θεραπείας διαμαρτυρόμενοι για την συμφόρηση που έχει προκληθεί στην κλινική και η οποία, όπως καταγγέλλουν, οδηγεί στην επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης στον χώρο.

Τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν για το κολαστήριο του Κορυδαλλού

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, το οποίο φιλοξενεί ήδη 200 ασθενείς παρά την αρχική χωρητικότητα για 60, ο ιός HIV λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις ενώ εκτός από τους οροθετικούς οι υπόλοιποι ασθενείς νοσηλεύονται με διάγνωση καρκίνου, νεφρικής ανεπάρκειας και καρδιακών νοσημάτων αλλά και ασθενειών όπως η φυματίωση και η ηπατίτιδα που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην κλινική.

Οι 178 απεργοί πείνας αρνούνται την σίτιση καθώς και την νοσηλεία τους και έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν κρατούμενους να κοιμούνται στιβαγμένοι σε διπλές κουκέτες και άλλους ξαπλωμένους σε στρώματα στο πάτωμα. Σε μία άλλη φωτογραφία, ένας άλλος ασθενής νοσηλεύεται σε κουκέτα με τον ορό στο χέρι του να στηρίζεται σε λαβή σφουγγαρίστρας, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού.

Μιλώντας στο Associated Press, ο επικεφαλής των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος, έκανε λόγο για εικόνες που ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα και τόνισε, «είναι μια συγκλονιστική κατάσταση».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.