Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κάθε τάξη του λυκείου και διαδραστικός πίνακας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η καταγραφή όλων των σχολικών αιθουσών
Με διαδραστικούς πίνακες θα εξοπλιστούν όλες οι τάξεις των Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ όλης της χώρας. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφό στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να καταγραφούν οι σχολικές αίθουσες των σχολείων. Θυμίζουμε ότι θα διατεθούν 146.635.815 ευρώ για την προμήθεια 140.000 φορητών υπολογιστών και 36.804 διαδραστικών συστημάτων.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με τίτλο «Ψηφιακές Υπηρεσίες ΥΠΑΙΘ, φάση Β’» Ε.Π Ψηφιακή Σύγκλιση. Με βάση το εν λόγω πρόγραμμα αλλά και την από 28 Φεβρουαρίου 2014 σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει προβλεφθεί ο εξοπλισμός με Διαδραστικούς Πίνακες όλων των τμημάτων των Τάξεων των Γενικών Ημερήσιων και Εσπερινών Λυκείων της χώρας καθώς και όλων των τμημάτων των Τάξεων των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων και ΕΠΑΣ της χώρας.

Το Υπουργείο Παιδείας ζητά να συμπληρωθεί και να αποσταλεί ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14/03/2014 ο ακριβής αριθμός μόνιμων αιθουσών διδασκαλίας Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ αρμοδιότητάς της κάθε ΔΔΕ (ΣΤΗΛΗ B)

Επίσης ζητήθηκε η καταγραφή του ακριβή αριθμού αιθουσών που διαθέτουν ήδη εγκατεστημένο Διαδραστικό Σύστημα (ΣΤΗΛΗ C).Στις περιπτώσεις συστεγαζόμενων σχολείων που χρησιμοποιούν κοινές αίθουσες διδασκαλίας κατά την συμπλήρωση των στοιχείων, τα δεδομένα της Στήλης B και C θα δηλωθούν μια φορά με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Στις περιπτώσεις Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις καθώς και των Εσπερινών Σχολείων που χρησιμοποιούν τις ίδιες αίθουσες διδασκαλίας με τα Ημερήσια Λύκεια και ΕΠΑΛ, επισημαίνεται ότι θα καταγραφούν άπαξ καθώς σε αντίθετη περίπτωση τίθεται θέμα διπλής συγχρηματοδότησης και κατ’ επέκταση μη επιλεξιμότητας δαπανών.

Τονίζεται ότι σε περίπτωση που Σχολικές Μονάδες δεν αποστείλουν στις Διευθύνσεις τα αιτούμενα στοιχεία προκειμένου να τα καταχωρήσουν στο εν λόγω excel δεν θα συμπεριληφθούν στον επικείμενο Διαγωνισμό. Την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και ορθότητα των στοιχείων που θα δηλωθούν την έχουν οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.