Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τον Απρίλιο θα λειτουργήσουν οι φυλακές Δομοκού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ένα μήνα αναμένεται να είναι έτοιμες οι πρώτες φυλακές υψίστης Ασφαλείας της χώρας, που θα λειτουργήσουν στο Δομοκό και θα φιλοξενήσουν σε πρώτη φάση περίπου 100 κρατούμενους και υποδίκους για υποθέσεις τρομοκρατίας, εσχάτης προδοσίας, ανθρωποκτονίας χωρίς ελαφρυντικά, εκβίασης και ληστείας, στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.

Στην εν λόγω φυλακή θα οδηγούνται και όσοι χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και έχουν καταδικαστεί σε ισόβια ή τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη. Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και καθορίζει ποιοί θα μεταφερθούν εκεί καθώς και το καθεστώς χορήγησης των αδειών τους.

Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου οι κρατούμενοι σε αυτές τις φυλακές που θα εξαιρούνται δεν θα παίρνουν καθόλου άδειες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

-Οι καταδικοι ή υπόδικοι για τα παραπάνω αδικήματα( τρομοκρατία, εσχάτη προδοσία κ.λ.π.) θα κρατούνται υποχρεωτικά 10 χρόνια εκεί χωρίς να έχουν δικαίωμα άδειας, και η κρατησή τους θα επανεξετάζεται τότε με δικαίωμα ανανέωσης κάθε δύο χρόνια. Αν επιστρέψουν σε φυλακές Α' ή Β' τύπου τότε οι αιτήσεις για άδεια θα επανελεγχονται όπως και σήμερα απο το Συμβούλιο των φυλακών. Επίσης θα είναι περιορισμένη πλέον η τηλεφωνική και δια ζώσης επικοινωνία με τους συγγενείς τους.

-Οι κατάδικοι που κατηγορούνται για άλλα αδικήματα αλλά κρίνονται επικίνδυνοι απο τον αρμόδιο εισαγγελέα θα κρατούνται υποχρεωτικά χωρίς άδεια για 4 χρόνια στις φυλακές υψίστης Ασφαλείας και θα μπορεί να παρατείνεται η κράτηση τους επι 2 χρόνια με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν να κρίνονται επικίνδυνοι. Στην ίδια κατηγορία θα εντασσονται και όσοι έχουν διαπράξει πειθαρχικά αδικήματα σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.