Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τσάρλι Σιν βοήθησε στον αγώνα κατά του HIV

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πάνω από 2.750.000 αναζητήσεις στη Google για θέματα σχετικά με τον ιό.

Ήταν Νοέμβριος του 2015 όταν ο Τσάρλι Σιν προχώρησε σε μια δημόσια ανακοίνωση που σαφώς σόκαρε την κοινή γνώμη. Γνωστοποίησε ότι είναι οροθετικός για να απαλλαγεί από τους εκβιασμούς που του έκαναν τα τελευταία χρόνια. Η γνωστοποίηση αυτή όμως από ό,τι φαίνεται δεν βοήθησε μόνο τον ηθοποιό να απαλλαγεί από τους εκβιαστές, αλλά ευαισθητοποίησε και πολλούς ανθρώπους, που εκείνη την ημέρα στράφηκαν στο διαδίκτυο για να ενημερωθούν για την ασθένεια.

Σύμφωνα με επιστήμονες, που εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Today» του NBC, η ανακοίνωση από τον Τσάρλι Σιν ότι είναι θετικός στον HIV ήταν από τα πιο σημαντικά γεγονότα ευαισθητοποίησης του κόσμου για τον ιό κατά την τελευταία δεκαετία.

Οι ερευνητές που μελέτησαν τις επιπτώσεις της γνωστοποίησης της ασθένειας από τον Σιν, υποστηρίζουν ότι ο όγκος των ειδήσεων που γράφηκαν για την ανακοίνωση, καθώς και τα εκατομμύρια των αναζητήσεων μέσω της Google που έγιναν σχετικά με τον ιό HIV, αποκαλύπτουν ότι ήταν η μεγαλύτερη δραστηριότητα λήψης πληροφοριών από το 2004.

«Η αποκάλυψη του Τσάρλι Σιν είναι η πιο σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης που έγινε στις ΗΠΑ τα τελευταία δέκα χρόνια», δήλωσε ο Τζον Άγιερς, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας για το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και επικεφαλής της μελέτης.

Σύμφωνα με τον ερευνητή την ημέρα που ο Σιν βγήκε και έκανε την ανακοίνωση αυξήθηκαν κατά 265% οι ειδήσεις που αναφέρονταν στον ιό HIV.

Την ίδια ημέρα μέσω της Google, μόνο στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 2.750.000 περισσότερες αναζητήσεις από το κανονικό για θέματα σχετικά με τον ιό HIV. Από αυτά 1.250.000 είχαν σχέση με θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία. Συνολικά στις 17 Νοεμβρίου η αναζήτηση για τον ιό HIV αυξήθηκε κατά 417% από το αναμενόμενο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.