Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πώς τα κινητά αντικαθιστούν τις κάρτες ανάληψης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το smartphone στο ATM.

Ολοένα και περισσότερο μπαίνουν στη ζωή μας τα smartphones με την αντικατάσταση των καρτών αναλήψεων από κινητά να κερδίζει έδαφος συνεχώς.

Τα ATM χωρίς κάρτα εξαπλώνονται στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο όλο και περισσότερο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των smartphones επιτρέποντας ταχύτερες και πιο ασφαλείς συναλλαγές.

Σύμφωνα με το business insider δεκάδες τράπεζες των ΗΠΑ ενημερώνουν τα υπάρχοντα ή εγκαθιστούν νέα ΑΤΜ ώστε να επιτρέπουν στους πελάτες να βγάζουν τα μετρητά τους από μια εφαρμογή σαρώνοντας με το κινητό τους και στη συνέχεια βάζοντας έναν κωδικό έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους.

Τραπεζικοί κολοσσοί των ΗΠΑ βρίσκονται στη διαδικασία της ανάπτυξης των νέων ATM στα υποκαταστήματά τους σε όλο τον κόσμο.

«Πιστεύουμε ότι το μοντέλο μας (με τη χρήση των smartphones) θα μειώσει πολύ τα τρωτά σημεία» δήλωσε ο Doug Brown, ο οποίος ηγείται του μοντέλου της κινητής τεχνολογίας για την FIS Global, έναν μεγάλο πάροχο λογισμικού και τεχνολογίας για ΑΤΜ. Ο ίδιος είπε ότι το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται σε περίπου 2.000 ΑΤΜ που λειτουργούν σε τουλάχιστον 28 τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σκοπεύουν να επεκταθεί αυτό σύντομα.

«Η απόδοση είναι σοκαριστική» όπως αποκάλυψε και σύντομα θα υπάρχει σε πολλές χιλιάδες ATM στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ένα άλλο όφελος της ασφάλειας σύμφωνα με τον Brown είναι ότι το κινητό μειώνει το χρόνο που δαπανάται στο ΑΤΜ σε περίπου 10 δευτερόλεπτα αντί για τον τυπικό χρόνο των 30 έως 40 δευτερολέπτων. Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο όσο λιγότερο χρόνο βρίσκεται κάποιος πάνω από το ATM προσπαθώντας να κάνει ανάληψη τόσο περισσότερο ασφαλής είναι. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σύντομα θα ξεχάσουμε τις πλαστικές κάρτες και τα PIN και θα αρκεί μόνο μια απλή αναβάθμιση στο κινητό μας. Ωστόσο γίνονται συνεχώς βελτιώσεις και αλλαγές για την μεγαλύτερη ασφάλεια των χρηστών και των συναλλασσομένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.