Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πλούσιο πρόγραμμα για τις Απόκριες στην Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδηλώσεις έως και την Καθαρά Δευτέρα - Το πλήρες πρόγραμμα.

Μια μεγάλη γιορτή, για μικρούς και μεγάλους με ρυθμό, κέφι, δημιουργική φαντασία, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες, στήνει ο δήμος Αθηναίων με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για να γιορτάσει την Αποκριά.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο και θα διαρκέσουν έως τις 14 Μαρτίου και εκτείνονται σε όλη την πόλη και τις γειτονιές της από την Πλάκα, την πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κυψέλη, τον Άγιο Παύλο, το Κουκάκι, τον Κολωνό, τα Πατήσια, το Παγκράτι, τα Πετράλωνα. Η πόλη γεμίζει με αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές.

Φέτος η πλατεία Συντάγματος πλημμυρίζει Ελλάδα! Από την Τσικνοπέμπτη έως και την Κυριακή 6 Μαρτίου, 10 περιφέρειες της χώρας θα προβάλλουν και θα αναβιώσουν τα διασημότερα καρναβάλια τους, καθώς και τα αποκριάτικα έθιμά τους. Στη δράση «Μια μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.ΠΕ., συμμετέχουν οι περιφέρειες Θεσσαλίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Την Τσικνοπέμπτη η γιορτή θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί στην Πλατεία Χελντράιχ, ενώ στις 12 το μεσημέρι ο Λάκης Χαλκιάς και το συγκρότημά του σας περιμένουν στη Βαρβάκειο Αγορά. Στις 6 το απόγευμα η Big Band του Δήμου Αθηναίων goes latin στην Τεχνόπολη, ενώ στις 6.30μ.μ. δίνουμε ραντεβού στο Σταθμό Μετρό «Ακρόπολη» για να αναβιώσουμε την πλακιώτικη αποκριά με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Μορφές Έκφρασης» στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το καθιερωμένο ραντεβού με τα παιδιά είναι την Κυριακή 6 Μαρτίου στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό, το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Από τις 11 το πρωί μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μασκαράδες. Αποκριάτικα εικαστικά δρώμενα, διαδραστική παράσταση τσίρκου, ξυλοπόδαροι, face painting, μπαλονοκατασκευές, dj, street dance, παντομίμα και εμψυχωτές συνθέτουν την πιο όμορφη γιορτή. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Βig Band του Δήμου Αθηναίων, καθώς και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου με μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Όμως, εκτός από την καθιερωμένη γιορτή, τα παιδιά κατασκευάζουν μάσκες στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, εμπνέονται από τον Τσίλλερ και μεταμφιέζονται στη Δημοτική Πινακοθήκη, ανακαλύπτουν αποκριάτικα έθιμα της Ελλάδας και της Μεσογείου στο Παιδικό Μουσείο, συναντούν, μαζί με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τον πειρατή Τζακ Σπάροου στην Κυψέλη, στα Πετράλωνα, στο Παγκράτι, στον Κολωνό, διασκεδάζουν με παιχνίδια και πάρτι σε όλα τα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Φέτος, για πρώτη φορά, τα σχολεία στις Δημοτικές Κοινότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους κατοίκους και σε κάθε Κοινότητα δημιουργούν το δικό τους καρναβάλι με παρελάσεις και πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου (11.30) στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα κούλουμα με τη Γλυκερία και το Βασίλη Σαλέα.

Γιορτές για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ. (11.00) με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων, στην Πλατεία Πηνελόπης Δέλτα – Ελληνορώσων (11.00) σε συνεργασία με τη Λέσχη Φιλίας Ελληνορώσων και στην Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, (12.00) με τραγούδια της Αποκριάς από τους Κώστα Καντζιλιέρη και Μαρία Μανωλάκου.

Διαβάστε το πρόγραμμα εδώ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.