Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μαρτυρίες ατόμων με αναπηρία για το σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν πρόκειται να κάνω όλες τις στάσεις του Κάμα Σούτρα, αλλά ποιος μπορεί;».

Σεξ και αναπηρία, το θέμα που κάποτε θεωρούνταν ταμπού, τώρα συζητείται άφοβα ακόμα και δημόσια. Η κωμικός, Romina Puma που πάσχει από μυϊκή δυστροφία, δηλώνει ότι η σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία δεν πρέπει να αγνοείται.

«Όταν διαγνώσθηκα με μυϊκή δυστροφία πριν από 10 χρόνια, σε ηλικία 29 ετών, η ζωή μου ήταν φυσιολογική. Όπως κάθε γυναίκα, απολάμβανα τις εξόδους με νέους άντρες και συχνά με συντρόφους. Αλλά καθώς η κατάστασή μου ολοένα και χειροτέρευε, και η χρήση αναπηρικής καρέκλας γινόταν αναγκαία, οι άνθρωποι έπαψαν να με βλέπουν όπως παλιά. Αυτό δε σημαίνει ότι η σεξουαλική ζωή δεν είναι σημαντική ή ότι κάποια μέρη του σώματός μου δεν δουλεύουν σωστά. Οι περισσότεροι άντρες που συναντώ, εντούτοις, δε βλέπουν πέρα από το αναπηρικό καροτσάκι και η γνωριμία δεν εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω. Το σεξ και η αναπηρία ίσως ακούγεται σαν ένα ριμέικ του ''Λογική και Ευαισθησία'' (Sense and Sensibility εκ του Sex and disability), αλλά για πολλούς είναι ένα σημαντικό θέμα».

Η Romina Puma

Η Shital είναι μια σύμβουλος που ειδικεύεται σε άτομα με αναπηρίες. Γεννήθηκε με ινωμάτωση (Παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη ινωδών όγκων σε πολλά σημεία ενός οργάνου του σώματος). Καθώς μεγάλωνε και οι φίλες της έκαναν σεξ, εκείνη αισθανόταν «άσχημη και ανεπιθύμητη».

«Είχα τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες ανάγκες με τους φίλους μου, αλλά οι εμπειρίες μας δεν ήταν οι ίδιες. Ήξερα για το σεξ και ήθελα να κάνω μια μέρα, αλλά πίστευα πως δεν θα έκανα. Ζούσα μια μοναχική ζωή και ήμουν απομονωμένη. Το χειρότερο όλων, έχασα κάθε επαφή με τη παρέα που είχα από τα 20».

Η Shital

Η Shital άρχισε να αναζητά σχέσεις μέσω διαδικτύου, αλλά είχε αρνητικές εμπειρίες. «Οι πρώτες ερωτήσεις που έκαναν μερικοί άντρες ήταν ''μπορείς να κάνεις σεξ;''. Η απάντησή μου ήταν ''λοιπόν, ποτέ δεν θα το μάθεις!''».

Η ανησυχία της έχει να κάνει και με την εικόνα του σώματός της: «Όλη μου τη ζωή, οι άνθρωποι με έδειχναν, με κοίταζαν επίμονα, με κορόιδευαν όπως ότι μοιάζω με τη γυναίκα ελέφαντα. Αυτό κατέστρεψε την αυτοεκτίμησή μου και –αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, πως θα έχεις σεξουαλικές σχέσεις;».

Αλλά με τη βοήθεια του Outsiders Club – ένα κοινωνικό και dating club για άτομα με αναπηρία- γνώρισε τον Jamie, επίσης με αναπηρία, και έκτοτε είναι μαζί για 9 χρόνια.

Ο Damian

«Καθώς η σχέση μας εξελισσόταν, αποκτήσαμε και σεξουαλική αυτοπεποίθηση μαζί», εξηγεί. «Δεν πρόκειται να κάνω όλες τις στάσεις του Κάμα Σούτρα», αστειεύεται «αλλά, δείξετε μου και κάποιον που μπορεί. Είναι θέμα οικειότητας και όχι σωματικής διάπλασης».

Ο 49χρονος Damian, διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας όταν ήταν 23 ετών. Όπως αναφέρει, φρόντισε να έχει όλο και περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες πριν χρειαστεί την αναπηρική καρέκλα. Ο ίδιος εξαιτίας των κινητικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ανάγκες με ιερόδουλες, λέγοντας ότι είναι «ουσιαστικής σημασίας για την ικανοποίηση των αναγκών μου».

Οι συναντήσεις του Damian με call girls, κανονίζονται μέσω του TLC Trust, ένας οργανισμός που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να «νοικιάσουν» νόμιμα έναν συνοδό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.