Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μοσκοβισί: Μια πολυεθνική οφείλει να δημοσιεύει τα στοιχεία της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προτάσεις από την Κομισιόν για το πώς θα είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει τον Απρίλιο προτάσεις για να διασφαλίσει ότι θα είναι διαθέσιμα στο κοινό τα φορολογικά στοιχεία των πολυεθνικών σε κάθε χώρα της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

«Μια πολυεθνική οφείλει να δημοσιεύει από χώρα σε χώρα τις δραστηριότητές της και τα αποτελέσματά της, τα λογιστικά και τα φορολογικά της στοιχεία», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Ο ΟΟΣΑ έχει ορίζει ένα πρότυπο, το οποίο θα μεταφέρουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με το οποίο αυτά τα λογιστικά και φορολογικά στοιχεία θα είναι εφεξής διαθέσιμα μεταξύ των φορολογικών αρχών, το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα», υπενθύμισε ο Γάλλος Επίτροπος.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων στους απλούς πολίτες της ΕΕ, ο Μοσκοβισί διαβεβαίωσε ότι «το ζήτημα δεν είναι εάν θα δημοσιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία αλλά το πότε».

«Ο πολίτης πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, είμαι υπέρ αυτού, και έχω την αίσθηση ότι είναι μια κίνηση που θα αποκτήσει δυναμική», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει η στήριξη της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Επιτρόπου της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η Επιτροπή πραγματοποίησε μια μελέτη επιπτώσεων σχετικά με τον τρόπο δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των πολυεθνικών εταιριών, της οποίας τα συμπεράσματα θα λάβει τον Μάρτιο.

«Εάν αυτό δεν τιμωρεί την ανταγωνιστικότητα, και αυτή είναι η αίσθησή μου, θα αναλάβουμε πρωτοβουλία τον Απρίλιο», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Ο πρώην Γάλλος υπουργός Οικονομίας επιθυμεί να γίνει ένα βήμα παραπέρα από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή αυτή η πρωτοβουλία.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien που δημοσιεύεται σήμερα, ο Μοσκοβισί δηλώνει ουσιαστικά ότι «θα πρέπει να απαγορεύεται, στο μέλλον, σε μια επιχείρηση να πληρώνει λίγο ή καθόλου φόρο σε μια χώρα που εκεί καταγράφει κέρδη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.