Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για τους άπορους της Κεντρικής Μακεδονίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια.

Ποσό 2,64 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», για το 2016, που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα μοιράσει υπό μορφή προϊόντων στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής. Το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας περιλαμβάνει 70 προϊόντα όπως όσπρια, νωπά κρέατα, λάδι, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βρεφικές τροφές, προϊόντα γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής και θα δοθούν στους δικαιούχους πως έχουν καταγραφεί στις κοινωνικές δομές του κράτους.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής συνοχής Σταύρο Γιαννακίδη, η διανομή θα ξεκινήσει μετά τον Μάιο 2016 και θα γίνει σε συνεργασία με τις κοινωνικές συμπράξεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι διαγωνισμοί για την προμήθεια των προϊόντων θα γίνουν σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά θα είναι διεθνείς, οι δε προδιαγραφές τους θα ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την ΕΕ και η διαχείρισή της ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιαννακίδης, έχει συμφωνηθεί με την πολιτική ηγεσία το 80% του προγράμματος αξίας 105 εκατ. ευρώ να το διαχειρισθούν οι Περιφέρειες με τις κοινωνικές συμπράξεις (εκκλησία, δήμοι κ.ά.)

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ενημέρωση όλων των φορέων της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα, συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και τους μεταποιητές, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς.

«Θα προτείνουμε», τόνισε ο κ. Γιαννακίδης, «να δημιουργηθούν συμπράξεις, κοινοπραξίες συνεταιρισμών ή επιχειρήσεων της περιοχής με στόχο τη διεκδίκηση του διαγωνισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Επίσης, θα συστήσουμε στους ενδιαφερόμενους να προβούν σε επιχειρηματικές συνεργασίες με άλλους, σε περιοχές και περιφέρειες της χώρας όπου θα "τρέξουν" αντίστοιχοι διαγωνισμοί, με στόχο την από κοινού προώθηση τοπικών προϊόντων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.