Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Προσπάθειες για επιτάχυνση των διαδικασιών στη δίκη, έφερε η υπόθεση της επικείμενης αποφυλάκισης Ρουπακιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου: Δεν είναι θέμα διάθεσης η έγκαιρη διεξαγωγή της δίκης


«Δεν είναι θέμα καλής ή κακής διαθέσεως το να θέλουμε να διεξαχθεί εγκαίρως μια δίκη και να αποφευχθούν παρενέργειες. Παρενέργειες, άλλωστε που προβλέπονται από το Σύνταγμα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, μιλώντας στο mega, τόνισε για άλλη μία φορά τα ζητήματα που θίγει και στη χθεσινή του ανακοίνωση ο ΔΣΑ, απαντώντας για δεύτερη φορά, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, σχετικά με την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά



-----------

Έκκληση της προέδρου του δικαστηρίου να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής


Έκκληση απηύθυνε η πρόεδρος του δικαστηρίου οπού εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να βρεθεί λύση για να δοθεί άδεια στους δικηγόρους.

Η κ. Μαρία Λεπενιώτη επικαλέστηκε και τη χθεσινή παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η οποία μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποφυλάκιση Ρουπακιά ζήτησε από τον ΔΣΑ να χορηγήσει κατ΄ εξαίρεση άδειες στους δικηγόρους για να παραστούν στη δίκη.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, αλλά και οι φίλοι του άτυχου μουσικού, παρακολουθούσαν αμίλητοι την διαδικασία με τον Γιώργο Ρουπακιά να κάθεται στο εδώλιο των κατηγορουμένων με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την αποφυλάκιση του στις 18 Μαρτίου.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενημέρωσαν το δικαστήριο πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ θα ασχοληθεί με το θέμα της άδειας που έχουν αιτηθεί προκειμένου να παραστούν, παρά τη συνέχιση της αποχής των δικηγορικών για το ασφαλιστικό.

Από την πλευρά της υπεράσπισης έγινε γνωστό πως, επίσης, έχουν ζητήσει άδεια για να παραστούν στη δίκη, η οποία ωστόσο δεν τους χορηγήθηκε.

Δώστε άδεια στους δικηγόρους

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Αν. Τζέλης, αφού υπογράμμισε πως η αποχή των δικηγόρων "είναι απολύτως δικαιολογημένη, λόγω της αντιλαϊκής ασφαλιστικής μεταρρύθμισης" τόνισε πως "θα έπρεπε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων να δείξει μια ευαισθησία και να χορηγήσει άδειες σε δίκες που ενδιαφέρουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας".

Ο κ. Τζέλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχτηκε πως οι δικηγόροι δεν έχουν ευθύνη για την αποφυλάκιση Ρουπακιά "Δεν θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά είναι θέμα ηθικής τάξεως να προχωρήσουμε μόνο και μόνο για να αισθάνονται κάποιοι ότι είναι κατηγορούμενοι" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως εν μέρει οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γιώργο Ρουπακιά τον καλύπτουν "αρκεί να εξασφαλιστεί η παρουσία του στο δικαστήριο".

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη με την έκκληση της προέδρου να βρεθεί λύση για να δοθεί άδεια στους δικηγόρους.

-----------

Βασιλική Θάνου: Θα βρούμε αίθουσα να διεξάγεται καθημερινά η δίκη της ΧΑ

«Ο αριθμός των δικαστών και των γραμματέων είναι μικρός και τα κενά είναι μεγάλα».

«Θα φροντίσουμε να βρεθεί αίθουσα να διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής καθημερινά», τόνισε σε σημερινές της δηλώσεις η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με αφορμή την επικείμενη αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Μιλώντας στο Μega, η κ. Θάνου σημείωσε πως «υπάρχει έλλειψη στις αίθουσες, ο αριθμός των δικαστών και των γραμματέων είναι μικρός και τα κενά είναι μεγάλα».

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου συμφώνησε με όσα αναφέρει χθες στην ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σε τόσο σοβαρές δίκες που κοντεύει να λήξει το 18μηνο θα έπρεπε να χορηγείται η άδεια στους δικηγόρους για να συνεχιστεί η διαδικασία.

-----------

Πρωτοβουλία Παρασκευόπουλου για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

«Μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες».

«Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για την επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Συγκαλώ από σήμερα μία συνάντηση, στην οποία θα λάβουν μέρος και η κυρία Θάνου, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο κ. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο κ. Σταματογιάννης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, να δούμε όλες τις παραμέτρους και να προσπαθήσουμε να βρούμε διεξόδους», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

«Το μόνο το οποίο έχουμε, προς το παρόν, επιπλέον των όσων μέχρι σήμερα είχαμε, είναι μία επιπλέον διαμορφωμένη αίθουσα στο Εφετείο, η οποία μπορεί να υποδεχθεί μεγάλες δίκες. Ωστόσο, η δυσκολία δεν δημιουργείται μόνο λόγω της έλλειψης ή εν πάση περιπτώσει της σπανιότητας αιθουσών. Η δυσκολία οφείλεται και στο γεγονός ότι οι μάρτυρες είναι πάρα πολλοί, χρειάζεται ένας χρόνος να εξεταστούν», εξήγησε.

«Δεν θέλω να γίνω τιμητής των δικαστικών, των εισαγγελικών αρχών, να πω ότι θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει πιο γρήγορα, όταν έχουμε να κάνουμε με μία δίκη, η οποία έχει υπερμεγέθη χαρακτηριστικά σε όλα τα πεδία. Αυτό το οποίο θέλω να πω θετικά, είναι ότι νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερες ταχύτητες», συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Για τον διαχωρισμό της δίκης της Χρυσής Αυγής από τη δίκη του Γιώργου Ρουπακιά, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε:

«Αυτό είναι κάτι το οποίο αν γίνει, έχει τα υπέρ έχει και τα κατά. Στα υπέρ οπωσδήποτε είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα για μία υπόθεση, η οποία απομονώνεται. Στα κατά, είναι η δυσκολία να βρεθεί η αλήθεια όταν κάποια δεδομένα που βοηθούν στην αποκάλυψή της, μπορεί να εξαρτώνται από παράγοντες, οι οποίοι μετέχουν σε άλλη δίκη. Επομένως κι εδώ να πω κι εγώ ότι ίσως αυτό αποτελούσε μία διέξοδο, αλλά δεν σπεύδω να πω εδώ ότι κάτι έγινε σωστά ή λάθος».

-----------

Σύσκεψη στο υπ. Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της δίκης Ρουπακιά

«Καμπανάκι» στο υπουργείο μετά την είδηση της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Φύσσα.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι αποφυλακίζεται ο Γ. Ρουπακιάς λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος συγκαλεί αύριο σύσκεψη «προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον θέμα της επιτάχυνσης των μεγάλων, από την άποψη του πλήθους των συμμετεχόντων, δικών».

Στη σύσκεψη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, θα συμμετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός ΔΔΑΔ κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Θάνου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασ. Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γεώργ. Σταματογιάννης.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.