Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Κατά του ασφαλιστικού οι Ευρωπαίοι Δικηγόροι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή του προέδρου, Μισέλ Μπενισού, στον Αλέξη Τσίπρα.

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, την οποία κοινοποίησε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλο, ο Γάλλος πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων (CCBE), Michel Benichou, ασκεί κριτική στις επιχειρούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και δηλώνει την πλήρη συμπαράστασή του στους Έλληνες δικηγόρους καθώς και την πρόθεσή του να συμβάλει στην αναζήτηση άλλων λύσεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Benichou, αφού υπενθυμίζει ότι στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), εκπροσωπεί πάνω από 1 εκατ. δικηγόρους, αναφέρεται στις επιπτώσεις από τις προωθούμενες αλλαγές και τις συνακόλουθες αυξήσεις των εισφορών, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δικηγόρους, δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν ούτε στις σημερινές ασφαλιστικές εισφορές.

Περαιτέρω, αφού κάνει λόγο για έλλειψη ασφάλειας δικαίου στη χώρα και στην απελπιστική κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν οι Έλληνες δικηγόροι, πολλοί εκ των οποίων θ' αναγκαστούν, όπως αναφέρει, είτε να εγκαταλείψουν το επάγγελμα, είτε ν' αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό, στηλιτεύει το γεγονός ότι οι δραστικές αυτές αλλαγές, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «τυφλές», δεν συνοδεύονται, όπως θα έπρεπε, από τις αναγκαίες σχετικές αναλογιστικές μελέτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.