Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

24 τρόποι για να μειώσετε το κόστος της επιχείρησής σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αύξηση των πωλήσεων και η διεύρυνση της πελατειακή σας βάσης, αποτελεί σίγουρα 1η προτεραιότητα στην επαγγελματική σας καθημερινότητα. Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ πόσοι τρόποι υπάρχουν για να μειώσετε το κόστος της επιχείρησης σας, να εξοικονομήσετε πόρους χωρίς να μειώσετε την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών σας;

Συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε 24 διαφορετικούς τρόπους για να μειώσετε τα κόστη σας άμεσα.

1. Ελέγχετε και παρακολουθείτε τα κόστη σας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να εντοπίσετε τι πληρώνετε και πόσο σας κοστίζει. Καταγράψτε αναλυτικά. Τα πάντα.

2. Κάντε πάντα έρευνα αγοράς πριν αγοράσετε κάτι. Θα πρέπει να γίνει συνήθεια σε έναν επιχειρηματία να κάνει μια αναλυτική έρευνα αγοράς. Το τελικό οκ το δίνετε εσείς, οπότε πρέπει να έχετε τα σωστά δεδομένα για να αποφασίσετε.

Εδώ μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες προμηθευτές για ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ και bar.

3. Συνεργαστείτε με πραγματικούς επαγγελματίες. Επιλέξτε σωστά τον κατάλληλο, ελέγξτε τις προηγούμενες συνεργασίες του και δοκιμάστε τον.

4. Συνεργαστείτε με βάση την «ανταλλαγή υπηρεσιών ή προϊόντων». Παρέχετε μια υπηρεσία σε κάποιον και αυτός με την σειρά του σας παρέχει αντίστοιχα τη δική του.

5. Προσέξτε τις αγορές μικροπραγμάτων. Υπάρχουν μικροαγορές που κάνει μια επιχείρηση και στο τέλος του χρόνου να ανακαλύψει το μέγεθος μιας δαπάνης που θα μπορούσε να την είχε περιορίσει.

6. Μειώστε το κόστος των αποθεμάτων που διατηρείτε. Μην δεσμεύετε το κεφάλαιό σας ενώ θα μπορούσε να επενδυθεί σε άλλες πηγές δημιουργίας εισοδήματος.

7. Επιλέξτε την κατάλληλη νομική μορφή. Πριν δημιουργήσετε την επιχείρησή σας συμβουλευτείτε το λογιστή σας ή ένα σύμβουλο επιχειρήσεων ώστε να σας καθοδηγήσει σωστά σε αυτό.

8. Βελτιώστε την online παρουσία σας. Εντοπίστε το αγοραστικό σας κοινό, βρείτε το κατάλληλο μέσο για να επικοινωνήσετε στοχευμένα, ξεκινήστε mail marketing, social media, google ads.

Εδώ μπορείτε να βάλετε την επιχείρηση σας στο μεγαλύτερο mobile οδηγό της Ελλάδας.

9. Συνεργασία με τράπεζες. Συμβουλευτείτε έναν τραπεζικό οργανισμό με κύρος και εξετάστε τι προγράμματα προσφέρει αποκλειστικά για επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τραπεζικά προγράμματα ειδικά για επιχειρήσεις.

10. Πληρώνετε πάντα μετρητοίς. Στις περισσότερες περιπτώσεις η πληρωμή τοις μετρητοίς συνεπάγεται καλύτερη τιμή. Και φυσικά, μην ξεχνάτε να διαπραγματεύεστε πάντα την τιμή.

11. Ελαχιστοποιήστε τις διάφορες μικροχρεώσεις. Προσέξτε τις χρεώσεις αυτές επειδή στο τέλος του χρόνου θα διαπιστώσετε ότι το ποσό ανεβαίνει σημαντικά.

12. Αξιοποιήστε την επικοινωνία μέσω internet. Υπάρχουν προγράμματα στο skype, καθώς και άλλων εταιρειών, που σας δίνουν τη δυνατότητα να περιορίσετε σημαντικά τα κόστη επικοινωνίας.

13. Αναπροσαρμόστε το ενοίκιο σας. Το μηνιαίο μίσθωμα αποτελεί το πιό σημαντικό πάγιο έξοδο της επιχείρησης. Ζητείστε αναπροσαρμογή ενοικίου, όντας τακτικοί και συνεπείς στις υποχρεώσεις σας.

14. Νοικιάστε τους χώρους σας. Διοργανώστε σεμινάρια, παρουσιάσεις, ημερίδες, συγκεντρώσεις και θα διαπιστώσετε στο τέλος της χρονιάς η εξοικονόμηση χρημάτων είναι αρκετά σημαντική.

15. Απασχολείστε εκπαιδευόμενους. Βρείτε κάποιον φοιτητή να κάνει την πρακτική εξάσκησή του στην επιχείρησή σας. Αν είναι κατάλληλος, τον έχετε υπ’ όψιν σας και για πιθανή μελλοντική πρόσληψη.

16. Αναδιοργανώστε το προσωπικό σας. Θέστε συγκεκριμένους στόχους στο προσωπικό και μετρήστε την παραγωγικότητά τους βάσει αποτελεσμάτων.

17. Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση.

Εδώ θα βρείτε τις κατάλληλες λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

18. Αξιοποιήστε το cloud computing. Αντί να έχετε servers, αξιοποιήστε δυνατότητες cloud computing. Υπάρχουν SaaS εφαρμογές με τις οποίες γλυτώνετε έξοδα κατοχής και συντήρηση.

19. Εικονική διαχειριστική υποστήριξη. Υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν εικονικές διαχειριστικές υπηρεσίες όπως γραμματειακές, τηλεφωνικές κ.ά.

20. Ζητήστε από κάποιο μέλος της οικογένειας σας να σας βοηθήσει. Σε πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις υπάρχει συγγενής που θα μπορούσε να βοηθήσει σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

21. Αξιοποιήστε κατάλληλα το χρόνο σας. Ο δικός σας χρόνος κοστίζει πολύ περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου και αν δεν τον επενδύσετε σωστά, χάνετε αυτομάτως χρήματα και ευκαιρίες.

22. Δώστε κίνητρα στους πελάτες σας να μιλούν για σας. Αντί να ξοδεύετε μεγάλα ποσά σε marketing δώστε κίνητρα σε αυτούς ώστε να σας διαφημίζουν σε κάθε ευκαιρία.

23. Κάντε co-marketing με άλλες εταιρείες. Κάντε ενέργειες marketing με μια εταιρεία που έχει παρεμφερή και όχι ανταγωνιστική δραστηριότητα. Γλυτώνετε σημαντικά ποσά διαφήμισης.

24. Κόστος Εκτύπωσης. Εκτυπώστε σε πρόχειρη εκτύπωση ώστε να μειώνετε την κατανάλωση μελανιού. Αν χρειάζεστε καλύτερες εκτυπώσεις, συνεννοηθείτε με μια εταιρεία εκτυπώσεων.

Οι παραπάνω είναι κάποιες ιδέες και τρόποι για να μειώσετε το κόστος της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας. Όμως, να έχετε κατά νου ότι η επιβίωση και ανάπτυξη της επιχείρησής σας δεν εξαρτάται μόνο από αυτό. Το μυστικό για να είναι βιώσιμο οτιδήποτε αποφασίσετε να κάνετε, είναι τα έσοδα να είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα.


Πηγή: http://www.supply.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.