Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή στελεχών της ΕΥΑΘ σε δίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φέρεται ότι ζημίωσαν την εταιρεία με 65.000 ευρώ.

Για υπόθεση κακοδιαχείρισης, που αφορά το διάστημα 2004/05 και ζημιά ύψους 65.000 ευρώ, η αντεισαγγελέας Εφετών Μαγδαληνή Γαλάταλη εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τρία πρώην στελέχη της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Σάκης Τζακόπουλος, κατηγορούμενος για κοινή απιστία, όπως επίσης ως άμεσοι συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη ο τότε διευθυντής οικονομικών της Εταιρείας και η προϊσταμένη -την εποχή εκείνη- του Λογιστηρίου της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κατηγορείται ότι κατά παράβαση του κανονισμού προμηθειών ανέθεσε τέσσερα έργα -συνδεόμενα με αγορά λογισμικών προγραμμάτων- σε εταιρία λογισμικού, αφού αποδέχθηκε την προσφορά της, παρότι γνώριζε ότι για τέτοιου είδους ανάθεση αρμόδιο ήταν το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Στη συνέχεια -κατά την πρόταση- χωρίς να υφίστανται τα νόμιμα δικαιολογητικά έγγραφα και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί και παραληφθεί τα έργα, ο ίδιος φέρεται ότι έδωσε εντολή για έκδοση ενταλμάτων πληρωμής. Όπως επισημαίνεται στην πρόταση-παραπομπής, για τις παραπάνω αναθέσεις δεν υπήρξαν ούτε εισηγήσεις του αρμόδιου οργάνου της ΕΥΑΘ, ούτε αποφάσεις ανάθεσης της διοίκησής της, ούτε συμβάσεις, ούτε έντυπα παράδοσης εγγράφων-βεβαίωσης παραλαβής κοκ.

Στην απολογία του, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, χαρακτήρισε ως ανυπόστατη τη σε βάρος του κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι τηρήθηκε η νομιμότητα.

Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφασίσουν οι εφέτες με βούλευμα που θα δημοσιευτεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.