Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Έκανε πλαστική επέμβαση και μετατράπηκε σε κλεπτομανή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιστημονική εξήγηση για τη διαταραχή που κράτησε μερικές εβδομάδες.

Μια γυναίκα στη Βραζιλία μπήκε στο χειρουργείο για μια πλαστική επέμβαση ρουτίνας (λιποαναρρόφηση, μεγέθυνση στήθους κ.α.), αλλά όταν βγήκε, εκτός από πιο επίπεδο στομάχι και μεγαλύτερο στήθος, είχε επίσης αναπτύξει κλεπτομανία. Ευτυχώς η διαταραχή κράτησε μόνο μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να φύγει από την κλινική και η 40χρονη γυναίκα, όπως δήλωσε στους γιατρούς αργότερα, άρχισε να έχει επίμονες και ενοχλητικές τάσεις να κλέψει, στις οποίες δεν μπορούσε να αντισταθεί.

Οι νευρολόγοι, με επικεφαλής τον δρα Φάμπιο Νασκιμέντο του καναδικού νοσοκομείου του δυτικού Τορόντο (ο οποίος τότε εργαζόταν σε βραζιλιάνικο νοσοκομείο όπου εισήχθη η γυναίκα), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «BMJ Case Reports».

Οι γιατροί θεωρούν ως πιθανότερη εξήγηση για την παροδική κλεπτομανία ότι η γυναίκα εμφάνισε ανεπαρκή κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλό της κατά την επέμβαση. Αυτό οδήγησε σε ανεπαρκή οξυγόνωση και πιθανώς σε βλάβη του εγκεφάλου, με τελική εκδήλωση τα συμπτώματα της κλεπτομανίας.

Στο μεταξύ, μέχρι να γίνει καλά, η γυναίκα το έριξε στις κλεψιές και παραδέχθηκε ότι ένιωθε μεγάλο ξαλάφρωμα μετά από κάθε παρεκτροπή της. Στην πορεία, έμπλεξε και με την αστυνομία, καθώς μια μέρα έκλεψε κάτι από ένα κατάστημα, παρόλο που είχε άνετα τα χρήματα για να το αγοράσει. Προτού φθάσει στο αυτοκίνητό της, η ασφάλεια του καταστήματος την είχε πιάσει και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, από όπου αφέθηκε να φύγει, μόνο όταν κλήθηκαν οι γιατροί της να εξηγήσουν ότι η γυναίκα είχε όντως ιατρικό πρόβλημα κλεπτομανίας.

Τελικά, χωρίς να πάρει φάρμακα, μετά από μερικές εβδομάδες η κλεπτομανία έφυγε ξαφνικά, όπως ξαφνικά είχε εμφανισθεί. Σύμφωνα με τους γιατρούς, μάλλον ο εγκέφαλός της αυτοθεραπεύθηκε κάνοντας νέες νευρωνικές «καλωδιώσεις».

Στα ιατρικά χρονικά αναφέρονται λίγες ακόμη περιπτώσεις αιφνίδιας κλεπτομανίας μετά από τραυματισμό στο κεφάλι ή νευροχειρουργική επέμβαση, αν και όχι μετά από πλαστική χειρουργική. Γενικά πάντως, είναι μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.