Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Διευκρινίσεις για τα περί προσλήψεων από τη Φωτίου στη ΓΓΔΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίζουν την αναπληρώτρια υπουργό με αρμοδιότητα την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, να κάνει προσλήψεις στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο αναφέρει τα εξής: «Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι αρμόδιο για την εφαρμογή του ν. 2643/1998 που αφορά τοποθετήσεις σε θέσεις εργασίας προσώπων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/1998 υπάγονται τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, τα τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, οι συγγενείς ατόμων με αναπηρία, τα τέκνα αναπήρων πολέμου και οι τρίτεκνοι.

Οι τοποθετήσεις των ως άνω προσώπων γίνονται σε θέσεις εργασίας τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις θέσεις του δημόσιου τομέα, η διαδικασία παρακράτησης των θέσεων έχει, ως εξής:

- Για τα προστατευόμενα από το ν. 2643/1998 πρόσωπα, παρακρατείται υποχρεωτικά ένα ποσοστό της τάξης του 7% από το σύνολο των θέσεων που θα εγκριθούν για στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και των δύο βαθμών.

- Οι παρακρατήσεις γίνονται μέσω Αποφάσεων του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η αρμοδιότητα αυτή υπάγεται στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου.

- Οι θέσεις αυτές προκηρύσσονται από τον ΟΑΕΔ και η πλήρωσή τους γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τη μοριοδότηση των υποψηφίων. Για τον υπολογισμό των μορίων λαμβάνεται υπόψη η ηλικία, τα τυπικά προσόντα, η οικογενειακή κατάσταση, καθώς και η οικονομική κατάσταση των υποψηφίων. Επιπροσθέτως, ειδικά για τα άτομα με αναπηρία και τους συγγενείς ατόμων με αναπηρία, λαμβάνεται υπόψη και το ποσοστό αναπηρίας.

- Οι υπόλοιπες θέσεις προκηρύσσονται από τον ΑΣΕΠ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.