Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Αναβλήθηκε η δίκη για τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τις 17 Ιουνίου 2016 αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 59 κατηγορουμένων για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της , ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα έτη 2008, 2009 και 2010.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι πρώην πρόεδροι και στελέχη της ΔΕΗ όπως και συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ για παράνομες ή παράτυπες, κατά την δικογραφία, χρηματοδοτήσεις που αφορούν συνολικά ποσά που φέρεται να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ανά περίπτωση οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ'εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ.

Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε μετά από εισαγγελική έρευνα με αφορμή πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αφορά σε χρηματικά ποσά που ορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ τα οποία φαίνεται είτε να μην χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν είτε να αφορούσαν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες . Στο παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση περιλαμβάνεται επίσης και δάνειο της Επιχείρησης προς το συνδικαλιστικό σωματείο, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο κατά την δικογραφία δεν επεστράφη στην ΔΕΗ. Το ποσό φέρεται να έχει επιστραφεί τελικά στην ΔΕΗ λίγο πριν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.