Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Cook: Η Apple ίσως αποφασίσει να μην δημιουργήσει αυτοκίνητο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Μιλάμε για πολλά αλλά κάνουμε λιγότερα».

Σε ένα Q&A με τον Adam Lashinsky του Fortune ο Tim Cook τόνισε πως η Apple ίσως τελικά αποφασίσει να μην δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία πειραματίζεται και με άλλες τεχνολογίες και προϊόντα γενικότερα.

Επίσης ο ισχυρός άνδρας της Apple απάντησε για τις ανησυχίες που έχουν κάποιοι για το γεγονός πως το iPhone έχει φτάσει πλέον στην κορυφή κάτι που σημαίνει πως κάποια στιγμή θα σημειώσει πτώση.

Για το Apple Car: «Το ευχάριστο γεγονός του να είμαστε εδώ είναι γιατί είμαστε περίεργοι άνθρωποι. Αναζητούμε και ερευνούμε τεχνολογίες και κάτι αντίστοιχο κάνουμε και με τα προϊόντα. Σκεφτόμαστε τρόπους με τους οποίους η Apple μπορεί να παρουσιάσει σπουδαία προϊόντα που οι άνθρωποι θα αγαπήσουν αλλά και που θα τους βοηθήσουν με κάποιο τρόπο. Δεν πηγαίνουμε σε πολλές κατηγορίες όπως ξέρεις. Κάνουμε πολλή επεξεργασία. Μιλάμε για πολλά αλλά κάνουμε λιγότερα. Συζητάμε και επιχειρηματολογούμε για πολλά αλλά κάνουμε ακόμη λιγότερα».

«Έτσι λοιπόν διερευνούμε διάφορα πράγματα και πολλές διαφορετικές τεχνολογίες. Στην αρχή μάλιστα μπορεί να μην γνωρίζουμε με τι προϊόν τελικά θα καταλήξουμε και αργότερα να δούμε πως μια τεχνολογία μπορεί να κάνει κάποια πράγματα καλύτερα από ότι τα κάνουμε σήμερα οδηγώντας μας σε κάτι μεγαλύτερο και γιατί όχι κάτι τελείως νέο. Μόλις όμως ξεκινήσουμε να ξοδεύουμε χρήματα και αγοράσουμε και τον αντίστοιχο εξοπλισμό τότε είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι για αυτό που έχουμε στόχο να υλοποιήσουμε».

Για την επιτυχία του iPhone: «Μας βοηθάει στο εσωτερικό μας να θυμόμαστε πως η Apple έχει περάσει από πολλούς κύκλους. Και αυτός θα περάσει. Οι κύκλοι αυτοί είναι καλοί για την Apple όπως ήταν και στο παρελθόν. Η Apple για παράδειγμα καινοτόμησε την εποχή της dot-com έκρηξης και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις μετέπειτα στην δημιουργία του iPod».

«Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις περισσότερα καταστήματα με τα ίδια ακριβώς χρήματα. Μπορείς να πας σε περιοχές όπως η Ινδία όπου εκεί είναι φτηνότερα. Επίσης εξαγοράζουμε εταιρείες κάθε 3 με 4 εβδομάδες κατά μέσο όρο».

Σχετικά με το αν ανησυχεί για το γεγονός πως η μεγαλύτερη κερδοφορία της Apple έρχεται από ένα προϊόν που αυτό είναι το iPhone ο Cook απάντησε: «Τα Mac κάποια εποχή ήταν 100% η κερδοφορία μας και μετά ήρθε το iPod και έτσι είχαμε μια μίξη στην κερδοφορία μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.