Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Πως έφτασε στα ίχνη των δημοσιογράφων - εκβιαστών η αστυνομία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον εκδότη και τους δύο δημοσιογράφους που συνελήφθησαν για εκβιασμό από την αστυνομία.


Υπό στενή παρακολούθηση ήταν την τελευταία εβδομάδα ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης (εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου) καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άντρες βρίσκονταν στο μικροσκόπιο των αρχών επειδή απειλούσαν ότι θα συκοφαντούσαν μια ΔΕΚΟ.


Η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ ήρθε σε επαφή με το τμήμα δίωξης εκβιαστών και την ασφάλεια, απ' όπου έλαβαν εντολή να συνεχίσουν κανονικά τις επαφές προκειμένου οι αρχές να καταφέρουν να ξεσκεπάσουν την απάτη. Όπως και έγινε.


Οι λεπτομέρειες κανονίστηκαν μέσω τηλεφώνου και στη συνέχεια κατατέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο λογαριασμό ενός εκ των συλληφθέντων. Αμέσως μετά την κατάθεση των χρημάτων, πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη πρακτική εδώ και πολλά χρόνια, ενώ εκβίαζαν πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ένα ορνιθοτροφείο.


Συγκεκριμένα, είχαν φτιάξει μια ομάδα για να εκβιάζουν και να παίρνουν διαφημίσεις, ενώ έπαιρναν τηλέφωνο υπεύθυνους ΔΕΚΟ και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ζητούσαν χρήματα για να μην γράψουν κάποια πράγματα ή για να σταματήσουν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα.


Το κύκλωμα έχει αποσπάσει αρκετά εκατομμύρια από την αρχή της δράσης τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει αρκετές μηνύσεις ενώ η ΕΥΠ έχει στη διάθεσή της μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες.


--------------

Στοιχεία – βόμβα για τους τρεις δημοσιογράφους - Σοκαριστικοί διάλογοι


Κορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζουν τις συλλήψεις του εκδότη και των δυο δημοσιογράφων οι αξιωματικοί που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.

Η έρευνα που έκανε το τμήμα δίωξης εκβιασμών σε συνεργασία με τον «κοριό» της ΕΥΠ, έβγαλε «λαυράκια», όπως αναφέρει το «Έθνος».

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο «σούπερ κοριός» της ΕΛΑΣ, καθώς στην ογκωδέστατη δικογραφία υπάρχουν χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών.

«Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα... Θα σε σκίσω” και διάφορες άλλες, χυδαίες απειλές έχει πιάσει ο «κοριός».

Σύμφωνα με τα δικόγραφα, στα οποία υπάρχουν και καταθέσεις θυμάτων και προέδρων ΔΕΚΟ και τραπεζών, οι πιέσεις που ασκούσαν τα μέλη του κυκλώματος ήταν αφόρητες.

Μέχρι και 40 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα πραγματοποιούσαν προς τα θύματα, ασκώντας ψυχολογική πίεση με βρισιές και απειλές, ώστε να τους αποσπάσουν χρήματα. Λειτουργούσαν έχοντας την αίσθηση του ακαταδίωκτου.

-------------

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων

Στον ανακριτή για την υπόθεση εκβίασης.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν ο εκδότης εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος και δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία. Ο εκδότης αντιμετωπίζει, επιπλέον, και την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους. Πάντως, φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ ο κ. Μαυρίκος κάνει λόγο για σκευωρία που έχει στηθεί σε βάρος του.

Κατά την έξοδό τους από τον εισαγγελέα ο συνήγορος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε:

«Από την τυπική διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα ποινική δίωξης προέκυψε πως ο άγνωστος σε εμάς τρίτος κατηγορούμενος Κ. Φράγκος απεκάλυψε ότι η φερόμενη ως θύμα είναι υπάλληλος του.

Έτσι καταρρέει το οικοδόμημα, αφού δεν χρειαζόταν η εμπλοκή του εντολέα μου μιας και είχαν οποιαδήποτε επαφή οι δυο τους.

Επίσης, ενώ υπήρχε η φημολογία ότι συνελήφθησαν και άλλοι και πως υπήρχαν και άλλοι συνεργοί τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, Μαυρίκος και Φράγκος, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Παράλληλα, η καταγγέλλουσα μίλησε και για άλλους εκδότες οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν καθόλου και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Έχουμε μια υπόθεση με μεγαλύτερη δημοσιότητα απ'ότι αξίζει».

Από την πλευρά της, η Έλενα Μπατσούλη, δικηγόρος του Χ. Φράγκου, δήλωσε σχετικά: «Δεν έχουμε καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».





-------------

Την Παρασκευή ξανά στον ανακριτή ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι

«Η υπόθεση αφορά συζητήσεις για την εξασφάλιση διαφήμισης» υποστηρίζει ο δικηγόρος ενός εκ των τριών.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του ανακριτή ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος και οι δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ο συνήγορος ενός εκ των τριών κατηγορουμένων Θοδωρής Μαντάς χαρακτήρισε υπερβολική τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη και των δυο δημοσιογράφων συμπληρώνοντας ότι η υπόθεση αφορά συζητήσεις για την εξασφάλιση διαφήμισης.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.