Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Έκλεισαν σταθμό τρένου στις ΗΠΑ επειδή μια γυναίκα έκανε εμετό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υστερία στις ΗΠΑ για το φόβο του Έμπολα.

Ένας σταθμός τρένων και λεωφορείων στο Ντάλας στο Τέξας έκλεισε έπειτα από την πληροφορία ότι μία γυναίκα ασθένησε σε χώρο του σταθμού, ωστόσο εκπρόσωπος του οργανισμού διέψευσε πληροφορία που μεταδόθηκε από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η γυναίκα βρισκόταν υπό παρακολούθηση για πιθανή έκθεσή της στον ιό Έμπολα.

Η γυναίκα βγήκε από τρένο στον σταθμό Γουάιτ Ροκ στο βορειο-ανατολικό Ντάλας και έκανε εμετό, γεγονός που οδήγησε τον οργανισμό να κλείσει τον σταθμό και να καλέσει ομάδα διαχείρισης επικίνδυνων υλικών.

Ο οργανισμός διαβεβαίωσε ότι το τρένο και η πλατφόρμα θα επιθεωρηθούν και θα καθαριστούν όπως απαιτεί το πρωτόκολλο ασφαλείας.



Ψύχωση αρχίζει να καταλαμβάνει πολλές περιοχές των ΗΠΑ για τον κίνδυνο από τον ιό Έμπολα, καθώς αρχίζουν να αναφέρονται περιστατικά εκδήλωσης πανικού και επιβολής περιοριστικών μέτρων κατά μεμονωμένων προσώπων.

Δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Μέιν ετέθη σε υποχρεωτική αργία για τρεις εβδομάδες αφού συμμετείχε σε συνέδριο στο Ντάλας. Οι αρχές της πολιτείας του Μέιν εξήγησαν ότι δεν υπάρχουν υποψίες ότι η δασκάλα ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που είχε εκτεθεί στον ιό, αλλά το μέτρο ελήφθη «ως ανταπόκριση στις ανησυχίες των γονέων».

Η ψύχωση στις ΗΠΑ στέρησε από έναν φωτορεπόρτερ της Washington Post τη συμμετοχή του σε διάσκεψη, όπου είχε προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο της Σίρακιουζ. Ο τρις βραβευμένος με Πούλιτζερ Μισέλ ντε Σιλ βρισκόταν τον Σεπτέμβριο στη Λιβερία για να καλύψει την κρίση του Έμπολα και επέστρεψε στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερες από 21 ημέρες. «Αποφάσισαν να παραδοθούν στην συλλογική υστερία», δήλωσε οργισμένος ο δημοσιογράφος.

Στο Χέιζλχερστ του Μισισίπι, γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους επειδή ο διευθυντής του σχολείου είχε επισκεφθεί τη Ζάμπια για να παραστεί στην κηδεία του αδελφού του.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυνε κατά το εβδομαδιαίο μήνυμά του έκκληση προς τους Αμερικανούς «να μην παραδοθούν στην υστερία και τον φόβο» απέναντι στην επιδημία του Εμπολα, καλώντας τους να δίνουν βάση μόνο στα γεγονότα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.