Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κατερίνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωτοβουλία Εθελοντικής Ομάδας.

Μία εναλλακτική πρόταση για μία βιβλιοθήκη ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, επιχειρεί να υλοποιήσει στην Κατερίνη η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ), η οποία ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης της «1ης Υπαίθριας Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης» στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, με σκοπό να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των εορτών δίπλα στα 12 σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της πόλης.

Στόχος της Ομάδας είναι η βιβλιοθήκη να στηθεί μόνιμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς, όπως αναφέρει, “αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης και εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων”.

Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Οι επισκέπτες της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης θα μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας τους και να αφήσουν ένα καινούργιο εφόσον το επιθυμούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.