Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Τελειώνουν οι… βόλτες για τον Σήφη – Επιστρέφει ο κροκοδειλάκιας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εδώ και μήνες ο διάσημος κροκόδειλος της Κρήτης σουλατσάρει στα νερά του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Κατά το παρελθόν, όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την αρχή του καλοκαιριού έως και σήμερα έχουν πέσει στο… κενό με τον Σήφη να παραμένει ελεύθερος.

«Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η ιστορία. Σε λίγο καιρό θα χειμωνιάσει για τα καλά και θα είναι αδύνατο να πλησιάσουμε την λίμνη και τον κροκόδειλο. Γι’ αυτό και μέχρι τέλος του μήνα θα τον έχουμε πιάσει», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Από τις 29 Αυγούστου που έφυγε από τη Κρήτη ο διάσημος γητευτής των κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπερά, οι ειδικοί άλλαξαν το μενού στον Σήφη σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν.

«Θα πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο με τρεις ημέρες τα δολώματα και να μην χρησιμοποιούνται κοτόπουλα αλλά πιο ζουμερά κρέατα όπως π.χ. συκώτι», είχε πει τότε ο κ. Μπερά στους εμπλεκόμενους φορείς.

Πλέον αποφασίστηκε οι παγίδες να φύγουν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost ο κ. Μαμαγκάκης δηλώνοντας ότι αναμένεται για μία ακόμα φορά η επίσκεψη του Ολιβιέ Μπερά.

«Υπάρχουν άνθρωποι καθημερινά που βρίσκονται στο Φράγμα και βλέπουν τον κροκόδειλο που πλησιάζει στις παγίδες αλλά δεν πιάνεται. Σε λιγάκι θα τις βγάλουμε και περιμένουμε για μία ακόμα – ελπίζουμε τελική – προσπάθεια του κ. Μπερά», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ο οποίος ανέφερε ότι ο διάσημος «κροκοδειλάκιας» θα έρθει στο νησί πιθανότατα τέλος του μήνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.