Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ρίξτε τη χοληστερίνη με πέντε τρόπους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα είναι κίνδυνος για την καρδιά.

Όταν αυξάνονται τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, η καρδιά κινδυνεύει. Ουσιαστικά, η πλεονάζουσα χοληστερίνη διεισδύει στα τοιχώματα των αρτηριών, δημιουργώντας τις αθηρωματικές πλάκες, οι οποίες εμποδίζουν την ομαλή ροή του αίματος, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων. Δείτε πώς θα τη ρίξετε:

1. Χάστε βάρος

Οι υπέρβαροι ή οι παχύσαρκοι άνθρωποι (κυρίως όσοι έχουν αυξημένη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς) κινδυνεύουν από τη στεφανιαία νόσο, η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την καρδιά. Ακόμα και ένα 5-10% του συνολικού σας βάρους να χάσετε θα βοηθήσετε σημαντικά τον οργανισμό σας να ανταπεξέλθει και να ρίξει την ανεβασμένη χοληστερίνη. Μην επιχειρήσετε μεγάλες αλλαγές που σύντομα θα εγκαταλείψετε, αλλά μικρές ρυθμίσεις που θα δράσουν σωρευτικά. Παρατηρήστε τι τρώτε και για ποιον λόγο τρώτε (από ανία, άγχος κλπ), κόψτε τα delivery, μαγειρέψτε με πιο υγιεινό τρόπο. Μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά που ανεβάζουν τη χοληστερίνη και προτιμήστε τα πιο άπαχα μέρη του κρέατος και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Περιορίστε τα τηγανητά και τα trans λιπαρά. Αποκλείστε, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, από τη διατροφή σας τροφές που ανεβάζουν τη χοληστερίνη, όπως είναι το κρέας, τα αυγά και το πλήρες γάλα. Στραφείτε στα προϊόντα ολικής άλεσης που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά και παρέχετε στον οργανισμό Ω-3 λιπαρά, καταναλώνοντας ψάρια και ξηρούς καρπούς.

2. Ασκηθείτε

Η άσκηση μέτριας έντασης αρκεί για να ανεβάσει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και εντάξτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα 30 λεπτά άσκησης, ακόμα και αν μεσολαβούν δεκάλεπτα διαλείμματα στη διάρκεια της άσκησης. Μερικές εναλλακτικές είναι ένας περίπατος, να πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά ή να ξεκινήσετε, επιτέλους, το αγαπημένο σας άθλημα. Να θυμάστε πως και το παραμικρό, όπως το να ανεβαίνετε από τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Επίσης η άσκηση είναι σημαντική για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας, ο οποίος με τη σειρά του θα βοηθήσει καλύτερα στην υγεία της καρδιάς σας.

3. Κόψτε το κάπνισμα

Αν κόψετε το κάπνισμα θα αποκτήσετε άμεσα καλύτερη υγεία. Τα πλεονεκτήματα μια τέτοιας απόφασης κυμαίνονται από λιγότερες πιθανότητες εμφράγματος μέχρι καλύτερη αρτηριακή πίεση και ακόμα καλύτερα επίπεδα καλήςχοληστερίνης.

4. Πίνετε αλκοόλ με μέτρο

Ένα ποτηράκι αρκεί. Η υπερκατανάλωση έχει αρνητικά αποτελέσματα, όπως είναι η υψηλή πίεση και προβλήματα στην καρδιά, μεταξύ άλλων.

5. Να είστε κοινωνικοί

Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν μεγαλύτερο δίκτυο φίλων εμφάνιζαν και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Για έναν μέσο άντρα, το να έχει σταθερούς και καλούς φίλους γύρω του μπορεί να του προσθέσει έως κι 7 χρόνια ζωής. Επίσης, έχει βρεθεί από μελέτες ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους.

Το μυστικό

Ακούστε μουσική: Κατά 26% μεγάλωσε κατά μέσο όρο η διάμετρος των αρτηριών γυναικών και ανδρών που άκουγαν την αγαπημένη τους μουσική για μισή ώρα καθημερινά, υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στις Η.Π.Α. Η μεγαλύτερη διάμετρος έχει ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη ροή του αίματος και επομένως την αποτροπή δημιουργίας θρόμβων.


Πηγή: http://omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.