Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

SOS από την Λιβερία για τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αγώνας κατά του Έμπολα στη δυτική Αφρική έχει ανάγκη τη συμμετοχή όλων των χωρών, διότι αυτή η ασθένεια "δεν γνωρίζει σύνορα", δηλώνει η πρόεδρος της Λιβερίας Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ σε ανοικτή επιστολή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η εξάπλωση της επιδημίας στη δυτική Αφρική απειλεί με οικονομική καταστροφή που θα αφήσει πίσω της μία "χαμένη γενιά" νέων Αφρικανών, προειδοποιεί.

"Μέσα σε μόνο έξι μήνες, ο Έμπολα κατάφερε να φέρει τη χώρα μου σε αδιέξοδο. Χάσαμε περισσότερους από 2.000 Λιβεριανούς", γράφει η πρόεδρος της Λιβερίας στην "επιστολή προς τον κόσμο", που μεταδόθηκε από το BBC και αναδημοσιεύθηκε από ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Η Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ επισημαίνει ότι οι τρεις περισσότερο πληγείσες χώρες- η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα- είναι εύθραυστα κράτη που προσπαθούν να συνέλθουν από τις συνέπειες συνδεόμενων μεταξύ τους πολέμων.

"Όμως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο", η κινητοποίηση κατά του Έμπολα "είναι ένας αγώνας στον οποίο οφείλει να συμμετάσχει ολόκληρος ο κόσμος. Αυτή η ασθένεια δεν γνωρίζει σύνορα. Οι καταστροφικές της συνέπειες στη δυτική Αφρική - είτε πρόκειται για τη δημόσια υγεία, την οικονομία ή τις επιμέρους κοινότητες- έχουν ήδη γίνει αισθητές σε ολόκληρη την περιοχή και το κόσμο".

"Η διεθνής αντίδραση στην κρίση αυτή ήταν σε ένα πρώτο στάδιο ασυνάρτητη και ασυντόνιστη. Ομως τώρα, επιτέλους, ο κόσμος ξύπνησε. Η διεθνής κοινότητα κατανόησε ότι δεν μπορεί να οχυρωθεί ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα εξαλειφθεί", γράφει η πρόεδρος της Λιβερίας.

"Αυτός ο αγώνας έχει ανάγκη τη δέσμευση κάθε χώρας που είναι σε θέση να βοηθήσει, με την χορήγηση είτε επείγουσας οικονομικής βοήθειας, είτε μέσων και ιατρικών γνώσεων", γράφει καλώντας τις "κυβερνήσεις, τους διεθνείς οργανισμούς, τους οικονομικούς θεσμούς, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τον πολιτικό κόσμο και τους απλούς ανθρώπους να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά του ‘Εμπολα".

"Αποτελεί χρέος για τον καθένα να μην αφεθούν εκατομμύρια κάτοικοι της δυτικής Αφρικής μόνοι απέναντι σε έναν εχθρό που δεν γνωρίζουν και διαθέτουν πενιχρά μέσα για να αντιμετωπίσουν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.