Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή τροποποιητικών Ε9

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η προθεσμία κανονικά εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου.

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 που κανονικά εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Διάταξη που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή θα προβλέπει ότι σε όσες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων υποβλήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 ή υποβάλλονται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2014, για τη διόρθωση της περιουσιακής κατάστασης των ετών 2011, 2012 και 2013, δεν θα επιβάλλεται το αυτοτελές πρόστιμο, εφόσον προκύπτει ποσό φόρου ακίνητης περιουσίας για καταβολή ή το ποσό του φόρου είναι μηδενικό.

Εφόσον από την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης του Ε9 θα προκύπτει επιστροφή φόρου άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα υποχρεούται να προσκομίσει στην αρμόδια ΔΟΥ τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν το λόγο της υποβολής της δήλωσης αυτής.

Στην περίπτωση που, μετά την υποβολή της πρώτης τροποποιητικής δήλωσης, υποβληθεί και νέα τροποποιητική δήλωση, μέχρι 31/12, θα διενεργείται σε κάθε περίπτωση νέα εκκαθάριση του φόρου μετά από έλεγχο των σχετικών δικαιολογητικών αυτής, εφόσον προκύπτει μείωση του φόρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.