Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πουλούσε στο ίντερνετ ελαττωματικούς υπολογιστές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στη συνακόλουθη εξιχνίαση περίπτωσης διαδικτυακής απάτης σε βάρος δύο ανδρών, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 47χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της απάτης.

Προηγήθηκε καταγγελία δύο ανδρών, ηλικίας 61 και 52 ετών, για απάτη που έλαβε χώρα σε βάρος τους, μέσω διαδικτύου, με το πρόσχημα αγοραπωλησίας μεταχειρισμένων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης ανήρτησε σε ιστοσελίδα του διαδικτυακού χώρου, προσφορά πώλησης τριών μεταχειρισμένων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, την οποία εντόπισαν οι παθόντες υποψήφιοι αγοραστές, έπειτα από σχετική διαδικτυακή περιήγηση.

Οι καταγγέλλοντες ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 47χρονο άντρα, ο οποίος τους απέστειλε τα εμπορεύματα μέσω ταχυδρομείου, με αντικαταβολή χρηματικού ποσού.

Μετά την παραλαβή τους, οι δύο αγοραστές διαπίστωσαν ότι οι τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν ελαττωματικοί και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δράστη, τους επέστρεψαν μέσω ταχυδρομείου, προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα. Ωστόσο ο 47χρονος αρνήθηκε, αντιπροτείνοντάς τους να στείλει καινούριους υπολογιστές, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.