Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δεν δικαιούνται ειδικό μαθητικό δελτίο οι μαθητές των Πειραματικών Σχολείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης βαραίνει τους κηδεμόνες.

Η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία βαρύνουν τους ασκούντες τη γονική τους μέριμνα τόσο για την πλήρη φοίτησή τους όσο και για τη φοίτησή τους στους ομίλους.

Η εν λόγω διάταξη ήταν γνωστή, αναφέρει ο Υφυπουργός Παιδείας, πριν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην κλήρωση ή στην γραπτή δοκιμασία.

Για τους μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων δεν προβλέπεται ειδικό μαθητικό δελτίο όπως για τους μαθητές των άλλων σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι γονείς με τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών τους. Το θέμα το έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Αυγενάκης ο οποίος και έκανε ειδική αναφορά στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου που απέχει 6 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Όπως διαπιστώνει κανείς από τα όσα παρατίθενται πιο πάνω το Υπουργείο Παιδείας απάντησε αρνητικά στη χορήγηση ειδικού μαθητικού δελτίου ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών παρέθεσε τη νομοθεσία με βάση την οποία δεν προβλέπεται η χορήγηση του δελτίου ενώ τονίζεται ότι αρμόδιο για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου είναι το Υπουργείο Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.