Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Εμμηνόπαυση και πρόσληψη βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα.

Οι γυναίκες που περνούν τη φάση της εμμηνόπαυσης ενδεχομένως να έχουν παρατηρήσει –πέρα από τις υπόλοιπες αλλαγές στο σώμα και τη διάθεσή τους- ότι έχει επηρεαστεί και η… ζυγαριά τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Dr Khandee Ahnaimugan σε πρόσφατο άρθρο του στη Huffington Post, η απώλεια των περιττών κιλών που αποκτήθηκαν κατά τη φάση αυτή στη ζωής μιας γυναίκας είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα.

Διαβάστε παρακάτω, όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα γύρω από την εμμηνόπαυση και την πρόσληψη βάρους εξαιτίας αυτής:

1. Δεν είναι κάτι ορμονικό

Παρότι οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι οι ορμονικές αλλαγές στη φάση της εμμηνόπαυσης είναι αυτές που προκαλούν την αύξηση του σωματικού βάρους, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης (μείωση στα επίπεδα των οιστρογόνων) προκαλούν τη «μεταφορά» του βάρους από τους γοφούς και τους μηρούς στην περιοχή της κοιλιάς.

«Η πτώση στα επίπεδα των οιστρογόνων προκαλούν μετατόπιση του βάρους και όχι πρόσληψη Η αύξηση του βάρους συμβαίνει για άλλο λόγο» εξηγεί ο ίδιος.

Ο μεταβολισμός κάθε ανθρώπου αλλάζει καθώς γερνάει, και αυτό αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Αυτό, σε συνδυασμό με τις κακές διατροφικές συνήθειες προκαλεί την αύξηση του βάρους, καθώς μεγαλώνει κανείς.

2. Η γυμναστική δε θα βοηθήσει και πάρα πολύ

Παρότι η γυμναστική κάνει πολύ καλό στη σωματική και ψυχική υγεία, σε ό,τι αφορά τις γυναίκες που περνούν τη φάση της εμμηνόπαυσης έχει ελάχιστη επίδραση στην απώλεια βάρους.

Αυτό φυσικά, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασκείται κανείς, απλά ότι η γυμναστική από μόνη της δεν είναι αρκετή για την απώλεια κιλών.

3. Οι δίαιτες δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα όπως παλιά

Μπορεί στα νιάτα σας να μπορούσατε να χάσετε μερικά κιλά μέσα σε ένα μήνα, ωστόσο μετά τα 40 οι δίαιτες δεν «πιάνουν» με τον ίδιο τρόπο. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς… στον ίδιο χρόνο. Απλά ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο καιρό για να καταφέρει να αποβάλλει τα περιττά κιλά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.