Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Έτσι ήταν ο Φαραώ Τουταγχαμών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε γυναικείους γοφούς, ήταν ελαφρώς κουτσός και οι γονείς του ήταν αδέλφια.

Ιταλοί επιστήμονες κατάφεραν να απεικονίσουν τον Φαραώ Τουταγχαμών αφού πρώτα σάρωσαν με τη βοήθεια υπολογιστή περισσότερες από 2.000 φορές τη σαρκοφάγο του και λαμβάνοντας υπόψη τη γενετική ανάλυση της οικογένειάς του.

Όπως μπορεί να δει κανείς και στην εικόνα του Τουταγχαμών που δημιούργησαν ερευνητές με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, ο Τουταγχαμών είχε πεταχτά δόντια, ένα στραβό πόδι, γυναικείους γοφούς και για να σταθεί όρθιος έπρεπε να στηρίζεται σε μπαστούνι.

Ερευνητές στο «Institute for Mummies and the Iceman» στο Μπολτσάνο της Ιταλίας έρχονται να ανατρέψουν όσα μέχρι σήμερα γνώριζε η επιστήμη για τον Φαραώ Τουταγχαμών, που κυβέρνησε στην Αίγυπτο τον 14ο αιώνα π.Χ.



Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία ο Τουταγχαμών έχασε τη ζωή του από σοβαρό τραυματισμό σε αρματοδρομίες ή από τσίμπημα φιδιού, κατά τα τέλη της εφηβείας του. Όμως, ο επικεφαλής του «Ιταλικού Ινστιτούτου για Μούμιες», Albert Zink, δηλώνει σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την επόμενη Κυριακή από το BBC, ότι μετά από μια «εικονική νεκροψία», που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου προκύπτουν νέα στοιχεία για την γέννηση και τον θάνατο του νεαρού Φαραώ.

Στο ντοκιμαντέρ που έχει τον τίτλο «Tutankhamun: The Truth Uncovered» («Τουταγχαμών: Η Αλήθεια Αποκαλύπτεται»), οι επιστήμονες δηλώνουν ότι ο πατέρας του Τουταγχαμών, Φαραώ Ακενατέν, είχε σχέση με την αδελφή του και ως εκ τούτου ο νεαρός αυτοκράτορας, προήλθε από αιμομικτική σχέση κάτι που του προκάλεσε γενετικές ανωμαλίες και ορμονικές ανισορροπίες.

Ο Τουταγχαμών είχε γυναικείους γοφούς, πεταχτά δόντια και περπατούσε στηριζόμενος σε μπαστούνι.



Οι επιστήμονες του ιταλικού ινστιτούτου δηλώνουν ότι ο πρόωρος θάνατος του νεαρού Αιγύπτιου αυτοκράτορα στα τέλη της εφηβείας του προέρχεται πιθανότατα από κληρονομική ασθένεια. Ο Hutan Ashrafian, λέκτορας χειρουργικής στο Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε ότι πολλά μέλη της οικογένειας του Τουταγχαμών, υπέφεραν από ασθένειες που οφείλονται σε ορμονικές ανισορροπίες και υποστήριξε ότι ενώ οι πρόγονοι του Τουταγχαμών φαίνεται πως έζησαν μέχρι την ώριμη ηλικία, οι άμεσοι απόγονοί του, πέθαναν νωρίς.

Ο ακτινολόγος Ashraf Selim, δήλωσε ότι σύμφωνα με την «εικονική αυτοψία» που έγινε στον Τουταγχαμών, τα δάχτυλα των ποδιών του αποκλίνουν και εξαιτίας αυτού κούτσαινε και χρησιμοποιούσε μπαστούνι.



Ένα ακόμη στοιχείο του ότι ο Τουταγχαμών είχε προβλήματα κινητικότητας είναι άλλωστε και τα 130 μπαστούνια που βρέθηκαν θαμμένα στον τάφο του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.