Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αναζητούν χώρο για τον ανδριάντα του Μ.Αλέξανδρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ευελπιστεί ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να τοποθετηθεί ο έφιππος ανδριάντας του Μ. Αλεξάνδρου, αναφέρει ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, χωρίς να παραγνωρίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη διαθέσιμου ανοιχτού δημόσιου χώρου στο κέντρο της Αθήνας, όπως επισημαίνει.

Πρόκειται για το απαντητικό έγγραφο του υπουργείου, έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει 25 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Ηλία Βλαχογιάννη, ζητώντας να ενημερωθούν γιατί δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ο ανδριάντας, έργο του γλύπτη Ιωάννη Παππά στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Τασούλας, «το 1993, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη, φιλοτεχνήθηκε από τον αείμνηστο ακαδημαϊκό και γλύπτη Ιωάννη Παππά έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος αφού αγοράστηκε από το ΥΠΠΟ εν συνεχεία δωρήθηκε στον δήμο Αθηναίων, με σκοπό τη μελλοντική ανέγερσή του σε κατάλληλο δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας».

«Το θέμα απασχόλησε κατ΄επανάληψη το δήμο Αθηναίων στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι πλείστοι των ανοιχτών δημόσιων χώρων, στους οποίους ενδεχομένως θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ανδριάντας» ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός και προσθέτει ότι η πρόταση του δήμου Αθηναίων να τοποθετηθεί ο ανδριάντας σε χώρο πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Θησείου, δεν έγινε αποδεκτή από το ΚΑΣ με ομόφωνη γνωμοδότησή του τον Απρίλιο του 2012, διότι η εγκατάσταση ενός γλυπτού μεγάλων διαστάσεων δεν αναδεικνύεται στον περιορισμένο χώρο της πλατείας Θησείου και δεν συνάδει με τα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.