Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Νέο αλαλούμ με τις επιστροφές φόρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινούν από το μηδέν οι διαδικασίες συμψηφισμού για χρέη προς το δημόσιο.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα περιμένουν (τουλάχιστον) άλλον ένα μήνα για να πάρουν τις επιστροφές φόρου εισοδήματος που δικαιούνται μέχρι να εξακριβωθεί πρώτα πόσοι από τους δικαιούχους επιστροφής έχουν και χρέη είτε σε Ταμεία είτε και στην εφορία.

Οι συμψηφισμοί ξεκινούν από μηδενική βάση καθώς η αρχική απόφαση που είχε εκδοθεί στα μέσα Απριλίου από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, αποδείχτηκε ανεφάρμοστη και καταργείται.

Και πλέον με νέα απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή πρώτα θα παίρνει τα χρέη η εφορία, μέσω των επιστροφών φόρου και μετά ότι περισσεύει θα πηγαίνει στα Ταμεία.
Θύματα οι συνεπείς

Σε κάθε περίπτωση όμως, αφού γίνει πρώτα ο συμψηφισμός των επιστροφών με τους οφειλέτες, στη συνέχεια θα μπορούν να αποδεσμευθούν και οι επιστροφές φόρου εισοδήματος για όσους δεν χρωστούν ούτε στην εφορία ούτε στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το «μάρμαρο» δηλαδή θα συνεχίσουν να το πληρώνουν οι φορολογούμενοι που δεν χρωστούν. Άνεργοι χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι, για να πάρουν τα χρήματα από επιστροφή φόρου, θα πρέπει τώρα να… αποδειχθεί ότι δεν είναι οφειλέτες ούτε προς την εφορία ούτε προς τα ασφαλιστικά ταμεία με ξεχωριστές διαδικασίες.

Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.