Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητείται, μεταξύ άλλων, η συνέχιση του αγώνα κατά της διαθεσιμότητας.

Ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο της Κρήτης δίνουν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα γονείς και μαθητές, που θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, το γονεϊκό , μαθητικό και εργατικό κίνημα στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου αναφέρονται τα αιτήματα του συλλαλητηρίου:

«Η συμπόρευση όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι αναγκαία στην κατεύθυνση της ανατροπής των βάρβαρων αντιμνημονιακών μέτρων Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε:

1. Την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να εξαγγείλουν και να συντονίσουν απεργιακό αγώνα με αφετηρία τον μήνα Νοέμβριο, ο οποίος θα αγκαλιάζει και θα αναδεικνύει τα προβλήματα όλων των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

2. Τους γονείς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια να δηλώσουν την αναγκαιότητα ανατροπής των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που απαξιώνουν το Δημόσιο Σχολείο.

3. Να γίνουν Μαζικοί Μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση.

4. Τη συμμετοχή όλων στην Απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Κανένας εκπαιδευτικός δε συμμετέχει σε διαδικασίες που έχουν ως στόχο τη χειραγώγηση, το φόβο της απόλυσης, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, της κατηγοριοποίησης των σχολείων.

5. Τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών. Κανένας εκπαιδευτικός να μην απολυθεί.

6. Τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στο ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ –ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ. Η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας οδηγεί σε ένα φτηνό σχολείο, που θα διαμορφώνει ανθρώπους χωρίς γενική μόρφωση, πειθήνιους, απασχολήσιμους και υποτακτικούς πολίτες».


Πηγή: http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.