Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

«Σε ετοιμότητα η Ελλάδα για τον Έμπολα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γρηγοράκος: Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε κανένα περιστατικό.

Στην Ελλάδα υπάρχει ετοιμότητα για τον ιό Έμπολα, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, στο περιθώριο της ημερίδας του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Παίρνουμε τα προληπτικά μέτρα. Έχουμε φτιάξει κι έναν θάλαμο στο "Αμαλία Φλέμινγκ" με δύο κρεβάτια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην έχουμε κανένα περιστατικό. Από κει και πέρα ας ευχηθούμε να μην το έχουμε αυτό το περιστατικό, αλλά θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος.

Σε ερώτηση ποιο νοσοκομείο θα είναι στη Θεσσαλονίκη το κέντρο αναφοράς για τον ιό αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει ποιο νοσοκομείο προετοιμάζεται γι' αυτόν τον ρόλο και σημείωσε: «Η Θεσσαλονίκη είναι ένας χώρος πολύ πιο μακριά σε σχέση με την είσοδο κάποιων στη χώρα. Αυτή τη στιγμή, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να ελέγξουμε τις εξόδους των ασθενών αυτών από τις χώρες τους, οι οποίοι μπορεί να μολύνουν τις άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Επιβεβαίωσε ότι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης υπάρχει χώρος απομόνωσης για περιστατικό με ιό Έμπολα και σημείωσε: «Τον έχουμε ετοιμάσει, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι τελευταίο μέτρο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.