Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Καταδίκη γονέων για δυσφήμιση εκπαιδευτικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Για δυσφήμιση εις βάρος της δασκάλας καταδικάστηκαν γονείς μαθήτριας δημοτικού σχολείου της Αθήνας όπως προκύπτει από σχετική ανάρτηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Αλ. Δελμούζος».

Σύμφωνα με το κείμενο του Συλλόγου η δασκάλα κατέθεσε μηνυτήρια αγωγή καθώς επί δυο συνεχόμενες χρονιές οι γονείς ταλαιπωρούσαν όλη την σχολική κοινότητα με τις ενέργειες τους και τις απειλητικές παρεμβάσεις σε παντός είδους θεσμικό πλαίσιο, με δικαστικά έγγραφα και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Η μηνυτήρια αγωγή εκδικάστηκε στις 6 Οκτωβρίου και οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε οκτάμηνη φυλάκιση με αναστολή, για δυσφήμιση ενώ το Δικαστήριο επιδίκασε μάλιστα την κάλυψη των δικαστικών εξόδων στους καταδικασθέντες .

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "ΑΛ. Δελμούζος" αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Θεωρούμε ότι έγινε ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα , στα πλαίσια της αντιμετώπισης παράλογων και πιεστικών ενεργειών από μεμονωμένους γονείς σε βάρος , εκπαιδευτικών που αποδεδειγμένα εκτελούν με υπευθυνότητα το έργο τους στους δύσκολους αυτούς καιρούς όπου η αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου στα πλαίσια μιας νέας επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης , έχει ανοίξει το δρόμο σε μια βιομηχανία διώξεων μέσα σ’ ένα κλίμα γενικευμένης φοβίας.

Παράλληλα αποδείχτηκε, για μιά ακόμη φορά, ότι το Υπουργείο δεν προφυλάσσει θεσμικά τους εκπαιδευτικούς που θίγονται , απειλούνται και εκφοβίζονται κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους έργου .

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 9 Απρίλη 2013, είχε προκηρυχτεί Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ώρα έξω από το Σχολείο με στόχο την στήριξη τόσο της συγκεκριμένης δασκάλας όσο και το σύνολο των διδασκόντων στο 3ο Παλλήνης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.