Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στο «Σημείο Μηδέν» ξανά ο Άγιος Νικόλαος δια χειρός… Καλατράβα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από έναν πολυετή αγώνα της ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής τελικά ο ναός του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους Δίδυμους Πύργους, στο Μανχάταν, πρόκειται να «αναγεννηθεί ως φοίνικας εκ της τέφρας του».

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος το περασμένο Σάββατο σε μία συγκινητική τελετή τοποθέτησε το θεμέλιο λίθο ο ναός «θα αποτελεί τόπο λατρείας και πίστεως, σημείο σύμβολο ειρήνης, σημείο παρηγοριάς και ελπίδος…».



Ο αγιασμός τελέστηκε παρουσία αξιωματούχων του δήμου και των Πολιτειών Νέας Υόρκης και Νιου Τζέρσεϊ, Αμερικανών πολιτικών, εκπροσώπων θρησκευτικών κοινοτήτων, διπλωματών της Ελλάδας και της Κύπρου. Παρόντες ήταν δεκάδες συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου καθώς επίσης και ομογενείς.

Την παρουσίαση έκανε η Ανθούλα Κατσιματίδη που έχασε τον αδελφό της κατά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Τα σχέδια της ανοικοδόμησης του ναού (ήταν ο μοναδικός ιερός χώρος που θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια) ανήκουν στον Ισπανό αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα.

Σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σμίγοντας αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της Αγίας Σοφίας και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού θα είναι ένας οίκος του Θεού της αγάπης και της ειρήνης».










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.