Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

«Το σημείο G δεν υπάρχει»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα ερωτογενή περιοχή στο γυναικείο κορμί αποκαλύπτουν ιταλοί γιατροί
Το σημείο G.


Η… «θρυλική», ερωτογενής περιοχή του γυναικείου σώματος που έχει απασχολήσει γενιές και γενιές ανδρών (αλλά και γυναικών) γύρω από την ύπαρξής της ή μη.

Ιταλοί ερευνητές ισχυρίζονται πάντως ότι το σημείο G… που ψάχνουν πολλοί… απλά δεν υπάρχει!

Προτού τα «βάψετε μαύρα» όμως και αρχίσετε να κλαίτε τη χαμένη σας σεξουαλική απόλαυση, οι γιατροί από τη γείτονα χώρα επισημαίνουν, ότι το σημείο G μπορεί μεν να μην υπάρχει, αλλά το παιχνίδι δεν έχει χαθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, οι ειδικοί τονίζουν ότι υπάρχει μια άλλη «ευαίσθητη περιοχή» στο γυναικείο κορμί που δημιουργεί αυξημένη σεξουαλική απόλαυση.

Η περιοχή αυτή είναι πιο περίπλοκη από ένα και μόνο «σημείο» και περιλαμβάνει την κλειτορίδα, τον κόλπο και την ουρήθρα, ενώ περιγράφεται ως «εξαιρετικά δυναμική και ευαίσθητης δομής» από τους συντάκτες της νέας αυτής έκθεσης.

Στο άρθρο τους, που δημοσιεύτηκε στο Nature Reviews Urology, αναφέρουν ότι αυτό που προσφέρει αυξημένη σεξουαλική ευχαρίστηση σε μια γυναίκα είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από μια συγκεκριμένη περιοχή/σημείο και περιλαμβάνει ολόκληρο το αναπαραγωγικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της μήτρας και της κλειτορίδας.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την Emmanuele A. Jannini, καθηγήτρια ενδοκρινολογίας και σεξολογίας στο πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, είπε ότι η άποψη περί ενός «σημείου», που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, είναι πολύ απλοϊκή.

Το σημείο G ονομάστηκε έτσι από το γερμανό γυναικολόγο, Ernst Grafenberg, ο οποίος πρότεινε την ύπαρξή του.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Jannini, οι σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης που έχουν στη διάθεσή τους οι γιατροί –όπως για παράδειγμα οι υπέρηχοι- έχουν επιτρέψει στους γυναικολόγους και τους επιστήμονες να βλέπουν τι συμβαίνει σε διαφορετικές περιοχές του αναπαραγωγικού συστήματος, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

«Χάρη σε αυτές τις τεχνικές γνωρίζουμε πια ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη διαδικασία» σχολίασε η ίδια, προσθέτοντας ότι τα ευρήματα αυτά θα δώσουν ένα τέλος στην… απελπισμένη αναζήτηση πολλών του πολυπόθητου σημείου G.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.