Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Αιτίες που… διώχνουν το σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φάρμακα, έλλειψη χρόνου και αυτοπεποίθησης «ενοχοποιεί» αμερικάνικη μελέτη
.
Όταν το κρεβάτι δεν είναι πια ερωτικό τότε εμφανίζονται και οι πρώτες σεισμικές δονήσεις στη σχέση ενός ζευγαριού. 


Σε μελέτη που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες του Συμβουλίου Πληροφόρησης και Αγωγής για τη Σεξουαλικότητα (Siecus) των ΗΠΑ έψαξαν και βρήκαν για ποιους λόγους μπορεί να απέχει από το σεξ ένας από τους δυο συντρόφους. Μάθετε ποιος ταιριάζει στην δική σας περίπτωση.

Δεν είναι πια και τόσο δελεαστικό
Οι επιστήμονες δεν έχουν βαρεθεί να επαναλαμβάνουν πως τα νέα ζευγάρια θα πρέπει να απομακρύνουν από το κρεβάτι τους τον υπολογιστή αλλά και τα smart phones καθώς η χρήση κάθε είδους τεχνολογίας στην κρεβατοκάμαρα βάζουν το σεξ σε δεύτερη μοίρα.

Μήπως παίρνετε αντισυλληπτικά η άλλα φάρμακα
Όσες γυναίκες χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά για να απολαμβάνουν ξένοιαστα μια ερωτική ζωή αλλά είναι δυνατόν να ρίξουν την λίμπιντο αφού τα σκευάσματα αυτά περιέχουν οιστρογόνα, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή συγκεκριμένης πρωτεΐνης, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και τη σεξουαλική σας διάθεση.

Ανάλογες συνέπειες στην ερωτική διάθεση έχουν και τα φάρμακα που αντιμετωπίζουν την πίεση, το άγχος, όπως επίσης και τα αντικαταθλιπτικά.

Δεν έχετε καθόλου χρόνο
Όταν η καθημερινότητα είναι γεμάτη από υποχρεώσεις και άγχος τότε διαταράσσονται οι ορμόνες σας και -κατά συνέπεια- τη σεξουαλική όρεξη. Για να κρατηθείτε στο ύψος των περιστάσεων οι ειδικοί συνιστούν απλά να χαλαρώσετε.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που νιώθουν άσχημα για το σώμα τους αφού θεωρούν τους εαυτούς τους υπέρβαρες (χωρίς ουσιαστικά να είναι) με συνέπεια να η ερωτική τους ζωή να περνά κρίση.

Λίγο πριν ή στην εμμηνόπαυση
Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στην γυναίκα στην εμμηνόπαυση, οδηγούν σε αλλαγές στο σώμα που κάνουν το σεξ να μοιάζει περισσότερο σαν αγγαρεία παρά σαν απόλαυση. Καλό είναι να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο σας για τους τρόπους αντιμετώπισης των περιεμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, ώστε το σεξ να γίνει ξανά απόλαυση.

Σημάδια κατάθλιψης
Όταν η διάθεσή σας βρίσκεται στα τάρταρα, είναι σύνηθες και αναμενόμενο να μην έχετε διάθεση για σεξ.
Μη χάνετε άλλο χρόνο επισκεφτείτε τον ειδικό για να συζητήσετε μαζί του το πρόβλημα και να βρεθεί λύση.

Όταν το έτερο ήμισυ λειτουργεί με… χάπια
Πλέον όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν χάπια για να ενισχύσουν τις επιδόσεις τους, με συνέπειες στην ερωτική τους ζωή. Έτσι μπορεί ο άντρας να συντομεύει το χρόνο που χρειάζεται για την καλύτερη απόδοσή του, η δε γυναίκα όμως μένει «πίσω», δημιουργώντας ένα κενό μεταξύ τους.

Δεν λειτουργεί καλά ο θυρεοειδής
Μια από τις αιτίες που δεν έχετε σεξουαλική διάθεση όπως παλιά, μπορεί να είναι η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, που μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, κατάθλιψη, απώλεια ερωτικής διάθεσης και προβλήματα γονιμότητας.

Όσοι επίσης πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως αναιμία, διαβήτη ή ρευματοειδή αρθρίτιδα, μπορεί να χάσουν τη διάθεση για σεξ, εξαιτίας της κούρασης και του σωματικού πόνου που βιώνουν.


Πηγή: http://www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.