Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Αρχαιολογικά ευρήματα "φρενάρουν" την Ιόνια Οδό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα στη Δυτική Πλαγιά της Κλόκοβας, απασχολεί το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς βρίσκεται ακριβώς πάνω στη χάραξη της Ιόνιας Οδού.

Το Μεταβυζαντινό Μοναστηριακό Συγκρότημα του 8ου ή 9ου αιώνα, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού από την ΤΕΡΝΑ, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο και στη συγκεκριμένη περιοχή, το οποίο δεν θα ξεκινήσει, αν το υπουργείο δεν αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού ευρήματος.

Η 22η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έχει αποστείλει εδώ και καιρό έγγραφο στο υπουργείο Πολιτισμού για τη σημασία των ευρημάτων που θεωρούνται από τα σπουδαιότερα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αναλόγως.



Το γεγονός ότι φθάσαμε στο παρά πέντε οφείλεται στην απόφαση του ΣτΕ, μετά από προσφυγές κατοίκων της Ρίζας Αντιρρίου, για αλλαγή της χάραξης, η οποία τώρα επηρεάζει τον αρχαιολογικό χώρο.

Το κομμάτι αυτό της Κλόκοβας έχει απασχολήσει πολύ έντονα, για τον τρόπο διέλευσης του δρόμου και από την ώρα που αποφασίστηκε να γίνει σήραγγα, προέκυψαν τα θέματα με τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού δεν είναι σε καμία περίπτωση να καθυστερήσει ο δρόμος, όμως περισσότερο σημαντικό είναι να διασωθούν τα αρχαία. Έτσι θα πρέπει να σταθμιστούν όλες οι παράμετροι και να αποφασιστεί η καλύτερη λύση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.