Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Περίπου 1.400 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά σε πόλη της Βρετανίας μέσα σε 16 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αποκαλύψεις για την σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών επί 16 χρόνια στο Ρότερχαμ, στη βόρεια Αγγλία, προκάλεσαν σήμερα ένα κύμα εκκλήσεων για την παραίτηση τοπικών αξιωματούχων και επικρίσεις προς την αστυνομία και τις υπηρεσίες πρόνοιας.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα, περίπου 1.400 παιδιά, τα μικρότερα από τα οποία ήταν 11 ετών, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το 1997 ως το 2013 στο Ρότερχαμ, μια βιομηχανική πόλη 250.000 κατοίκων.

«Κανείς δεν γνωρίζει το εύρος της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστησαν τα παιδιά στο Ρότερχαμ», δήλωσε η καθηγήτρια Αλέξις Τζέι, που συνέταξε την έκθεση και ήταν πρώην επιθεωρήτρια κοινωνικών υποθέσεων στην πόλη αυτή.

Όπως αναφέρει η Τζέι μεταξύ των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν περιλαμβάνονται περιστατικά κατά τα οποία «παιδιά περιλούστηκαν βενζίνη και τα απείλησαν ότι θα τα πυρπολήσουν, δέχθηκαν απειλές με όπλα ή αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν πολύ άγριους βιασμούς».

Κάποια από τα παιδιά «ήταν θύματα ομαδικών βιασμών, στάλθηκαν σε άλλες πόλεις της βόρειας Αγγλίας, απήχθησαν, χτυπήθηκαν και εκφοβίστηκαν», επισημαίνει στην έκθεσή της.

Επίσης αναφέρει ότι μικρά κορίτσια 11 ετών βιάστηκαν επανειλημμένα.

Η έκθεση επισημαίνει ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν εκτίμησαν τη σοβαρότητα του προβλήματος και υπογραμμίζει ότι η αστυνομία «αντιμετώπισε μεγάλο αριθμό των θυμάτων με περιφρόνηση».

Η πραγματικότητα αγνοήθηκε παρά τις τρεις εκθέσεις που συντάχθηκαν μεταξύ του 2001 και του 2006, οι οποίες «δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρες στην περιγραφή της κατάστασης στο Ρότερχαμ», υπογράμμισε η Τζέι.

Σύμφωνα με την ίδια, τα ευρήματα της πρώτης έκθεσης συγκαλύφθηκαν γιατί οι αξιωματούχοι «δεν πίστευαν τους αριθμούς».

Σε περισσότερο από ένα τρίτο των υποθέσεων, τα παιδιά ήταν γνωστά στις υπηρεσίες πρόνοιας.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας ο Ρότζερ Στόουν, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Ρότερχαμ παραιτήθηκε. Ο Σον Ράιτ, σήμερα υπεύθυνος της αστυνομίας για το νότιο Γιόρκσιρ, δέχθηκε σήμερα πιέσεις να παραιτηθεί από το κόμμα των Εργατικών στο οποίο ανήκει, αλλά και από άλλους πολιτικούς.

Αρμόδιος στο Ρότερχαμ για την προστασία των παιδιών από το 2005 ως το 2010, ο Ράιτ δήλωσε ότι δεν γνώριζε τα εγκλήματα αυτά.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να λάβει υπόψη του τις εκκλήσεις του κόμματός του να παραιτηθεί», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό σήμερα δεκαπέντε κορίτσια που είχαν δεχθεί σεξουαλικές επιθέσεις μεταξύ του 1996 και του 2012 από «συμμορίες» στο Ρότερχαμ έχουν ζητήσει αποζημίωση ύψους 125.000 ευρώ η κάθε μία.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι δημοτικές αρχές του Ρότερχαμ και η αστυνομία του νότιου Γιόρκσιρ δεν έδωσαν συνέχεια στις πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών», ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Γκρίνγουντ, δικηγόρος των κοριτσιών.

Μετά την παρουσίαση της έκθεσης της Αλέξις Τζέι οι δημοτικές αρχές της πόλης ζήτησαν σε ανακοίνωσή τους «συγγνώμη από όσους εγκαταλείφθηκαν την ώρα που είχαν ανάγκη από βοήθεια».

Η υπόθεση ήρθε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα το 2010 όταν πέντε άνδρες, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν από τους δικαστές «σεξουαλικοί θύτες» καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Η έκθεση επισημαίνει ότι «η πλειονότητα των γνωστών δραστών» είναι πακιστανικής καταγωγής, περιλαμβανομένων των πέντε καταδικασθέντων το 2010, ενώ η πλειονότητα των θυμάτων είναι λευκοί.

Παράλληλα σημειώνει ότι πολλοί αστυνομικοί «είχαν εκφράσει την ανησυχία ότι εάν αναφέρονταν στην ασιατική καταγωγή των φερόμενων ως δραστών, θα τους χαρακτήριζαν ρατσιστές».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.