Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Νέα σύσκεψη για τον ιό Έμπολα στο υπουργείο Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απομονωμένες κλίνες και προετοιμασία ειδικής ιατρονοσηλευτικής ομάδας τα ληφθέντα μέτρα.

Mε στόχο να ενισχυθεί ο συντονισμός και να εκτιμηθεί ο βαθμός ετοιμότητας των ελληνικών υγειονομικών αρχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη των συναρμοδίων υγειονομικών φορέων στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΠΥ, του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποιών και Αιμορραγικών Πυρετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακών παραγόντων.

Με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, και παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε μία νέα εστία επιδημίας του ιού της ομάδας Έμπολα και στην Κ. Αφρική (Κονγκό), οι εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών αρχών συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης κρουσμάτων στην Ευρώπη εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλός.

Οι ελληνικές αρχές έχουν μέχρι σήμερα διασφαλίσει ένα πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας και συντονισμού με βάση τις διεθνείς και ευρωπαϊκές οδηγίες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ολοκλήρωση και τη συστηματική επικαιροποίηση αυτών των οδηγιών, όπως διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Όπως έγινε γνωστό έχει ήδη διασφαλιστεί επαρκής αριθμός απομονωμένων κλινών σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ειδική ιατρονοσηλευτική ομάδα. Επίσης έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την προστασία προσωπικού και νοσηλευομένων.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για τη διαχείριση ενδεχόμενης αεροδιακομιδής ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος από τρίτη χώρα ή και από απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, ενώ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει επαρκής ενημέρωση στις πύλες εισόδου της χώρας μέσω κυρίως των ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδόθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το αντίστοιχο υλικό ενημέρωσης, το οποίο συνεχώς επικαιροποιείται.

Επίσης έγινε σαφές ότι οι ελληνικές υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε άμεση, διαρκή και συστηματική συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θα ενημερώνουν κατάλληλα το κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.