Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τέσσερις τρόποι για να βελτιώσετε τη ροή του αίματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανεβάστε τη διάθεση και αυξήστε τα επίπεδα υγείας του οργανισμού σας.

Η σωστή κυκλοφορία του αίματος -μέσω της οποίας ο οργανισμός «τρέφεται» με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά- είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της καθημερινής υγείας και τη βελτίωση της διάθεσης.

Αν αναρωτιέστε με ποιο τρόπο μπορείτε να ανεβάσετε κι εσείς τη δική σας διάθεση και να αυξήσετε τα επίπεδα υγείας του οργανισμού σας, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το πετύχετε:

1. Καταπολεμήστε την κόπωση με χυμούς

Αυξήστε τη ροή του αίματος στον οργανισμό σας με χυμούς φρούτων και λαχανικών, που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία των κυττάρων του αίματος.

Η ζάχαρη είναι η νούμερο ένα αιτία συμφόρησης στο κυκλοφορικό. «Όταν τα ερυθρά αιμοσφαίρια συγκεντρωθούν όλα μαζί, μειώνεται η παροχή οξυγόνου, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κούραση» εξηγεί ο διατροφολόγος David Parker σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό Menshealth.

2. Ξεκούραση με μπόλικο ύπνο

Οι πολλοί υδατάνθρακες επιβαρύνουν τον οργανισμό. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί ο οργανισμός αναζωογονείται και «αυτοεπισκευάζεται». Αν η κυκλοφορία του αίματος είναι φορτωμένη με υδατάνθρακες, το άτομο δυσκολεύεται πολύ στον ύπνο.

Για να αυξήσετε τη ροή του αίματος, δοκιμάστε να φάτε λίγο ψωμί με σπόρους κολοκύθας και ηλιόσπορους, που περιέχει ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά.

3. Καταπολεμήστε το στρες

Όταν είμαστε στρεσαρισμένοι ο οργανισμός παράγει κορτιζόλη. Η ορμόνη αυτή είναι χρήσιμη για τη βραχυπρόθεσμη διαχείριση των κρίσεων, αλλά η συνέχιση της απελευθέρωσής της σημαίνει πως το αίμα γίνεται κολλώδες, προκαλώντας περαιτέρω στρες, αναφέρει η αναλυτής αίματος Geeta Tailor.

Δοκιμάστε να φάτε λίγο κακάο, καθώς τα φλαβονοειδή που περιέχει βοηθούν τον οργανισμό να επεξεργαστεί το μονοξείδιο του αζώτου, που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγιή ροή του αίματος. Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέξτε σοκολάτα με 75% κακάο.

4. Βελτιώστε τη σεξουαλική σας ζωή

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί θρόμβους στο αίμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εμπόδια στα τριχοειδή αγγεία των γεννητικών οργάνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία «κουρασμένου» σπέρματος στους άντρες… όπως νιώθετε κι εσείς μετά από μια βραδινή έξοδο με πολύ αλκοόλ.

Δοκιμάστε να πιείτε το ποτό σας συνοδεία μιας σαλάτας με βάση τους υδατάνθρακες. Τα δημητριακά όπως η κινόα είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Β, που ενισχύει την ποιότητα του σπέρματος στους άντρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.