Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Λοβέρδος: Στόχος είναι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς να μην υπάρξουν προβλήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επισκέψεις του υπουργού Παιδείας σε σχολεία της Ξάνθης.

Την πρόσληψη εξήντα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, για τη φετινή χρονιά, ώστε να καλυφθούν κενά σε μειονοτικά σχολεία της Θράκης, εξήγγειλε σήμερα κατά τη σημερινή περιοδεία του σε σχολεία της ορεινής περιοχής του νομού Ξάνθης, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης, ότι θα παραταθούν και οι συμβάσεις εξήντα τεσσάρων ήδη υπηρετούν ιεροδιδασκάλων σε δημόσια σχολεία της περιοχής, ώστε να βρίσκονται στις θέσεις τους κανονικά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Εξήντα καινούργιοι διδάσκοντες, ΕΠΑΘιτες θα είναι στις θέσεις τους για τη νέα σχολική χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε, κοντά στο άρτιο, σχεδόν πλήρεις. Επίσης, για τους ιεροδιδασκάλους ψηφίστηκε στην επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί και στην ολομέλεια την Τετάρτη διάταξη σε σχέση με τις αμοιβές τους, για να είναι στη δουλειά τους στις 11/9 και αμειβόμενοι, χωρίς προβλήματα», είπε ο υπουργός.

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την 1η Οκτωβρίου θα λειτουργήσει σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, στο χωριό Μάνταινα της Ξάνθης. Μέχρι στιγμής έχουν δείξει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν το σχολείο 27 άτομα.

Ο κ. Λοβέρδος, επικεφαλής κλιμακίου της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, περιόδευσε σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια , ΕΠΑΛ και μειονοτικά σχολεία στη Σμίνθη, τη Γλαύκη και τον Εχίνο και έγινε δεκτός από δασκάλους και καθηγητές, με τους οποίους συζήτησε επιμέρους θέματα των σχολείων τους. Ανέφερε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι να δοθούν λύσεις ώστε να καλυφθούν τα κενά και να είναι ανοιχτά και έτοιμα να λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα, όλα τα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς τους, τους μαθητές και τα βιβλία τους, τα οποία - όπως είπε - ήδη έχουν φτάσει στα σχολεία της περιοχής, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Στον Εχίνο ο υπουργός επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο, το γυμνάσιο και το ιεροδιδασκαλείο, όπου μίλησε με εκπαιδευτικούς και έδωσε εντολή να επισκευαστεί άμεσα μια κακοτεχνία σε τοίχο του κτιρίου, πριν αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. Νωρίτερα, στη Σμίνθη, ξεναγήθηκε από τον απερχόμενο δήμαρχο Μύκης, Μουσταφά Τζουκάλ, καθώς και από το νέο δήμαρχο Τζεμήλ Καπζά, στο υπό κατασκευή τέμενος. «Η Σμίνθη είναι πρότυπο δημοκρατίας και ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων», δήλωσε απευθυνόμενος προς τον υπουργό ο κ. Καπζά.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στον υπουργό κατά την επίσκεψη του σε σχολικό συγκρότημα της Γλαύκης , ο αναρτημένος πίνακας επιτυχόντων μαθητών της Γ΄ Λυκείου Γλαύκης. Στον πίνακα υπήρχε μόνο μία υποψήφια που πέτυχε την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο του Πειραιά, ενώ όλοι οι άλλοι πέρασαν σε περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ εκτός μεγάλων αστικών κέντρων. Η εικόνα του πίνακα έκανε αίσθηση στον υπουργό καθώς αναδεικνύει και μια άλλη θετική πλευρά της διάταξης, η οποία ψηφίστηκε από τη βουλή στις 4 Μαΐου, που κατοχύρωνε δικαίωμα μεταγραφής, καθώς είχαν διατυπωθεί επικρίσεις ότι θα ενίσχυε τις τάσεις μεταγραφής στα μεγάλα αστικά κέντρα, αποδυναμώνοντας τα περιφερειακά ιδρύματα. «Προκύπτει εδώ μια ιδιαιτερότητα θετική στο διάλογο που γίνεται για τα προβληματικά σημεία της διάταξης και πρέπει να την πάρουμε υπόψη. Όλα αυτά τα παιδιά, σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, έχουν δικαίωμα μεταγραφής στο «Δημοκρίτειο» Πανεπιστήμιο», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν προκύπτουν μόνο προβλήματα από τον νόμο για τις μετεγγραφές, προκύπτουν και ευεργετήματα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση», τόνισε.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε : «Συγχαίρω τα παιδιά που τα κατάφεραν και τους γονείς τους και για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι όπως και η πολιτεία μια φράση πρέπει να έχουν για αυτά τα παιδιά : Υπάρχει και επόμενη φορά, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες. Όχι απογοήτευση».

Μετά τη Γλαύκη, ο υπουργός επισκέφθηκε το στρατόπεδο ΥΠΤΓΟΥ, Δ. Παπαποστόλου, των Ειδικών Δυνάμεων Καταδρομών και προσκύνησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στο στρατόπεδο τον υποδέχθηκε ο υποδιοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, υποστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης. Απευθυνόμενος στους στρατιώτες ο κ.Λοβέρδος τόνισε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ. Πρέπει κι εσείς να αισθάνεστε τιμή και υπερηφάνεια που υπηρετείτε την πατρίδα. Δεν πρέπει ειδικά τώρα, την εποχή της κρίσης, να ξεχνάμε την υποχρέωσή μας στην πατρίδα και το έθνος. Εργαζόμαστε και ελπίζουμε να ανακάμψουμε σύντομα».

Τέλος, μαζί με τον υφυπουργό Παιδείας, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή, ο κ. Λοβέρδος επισκέφθηκε το 15ο και το 20ο δημοτικό σχολείο που συστεγάζονται, στο συνοικισμό Δροσερό Ξάνθης, όπου η πλειοψηφία των μαθητών είναι Ρομά. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος και λύσεις που εξετάζονται σχετικά με αυτές.

Το απόγευμα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε σύσκεψη σε σχολείο της Ξάνθης, με υπηρεσιακά στελέχη της εκπαίδευσης της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, με εκπροσώπους των τοπικών ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων της περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.