Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το υπουργείο Παιδείας καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας σε μόνιμους και αδιόριστους».

Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν την Παρασκευή ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι (στάση ηλεκτρικού Νερατζιώτισσα).

Αιτία για αυτή την παράσταση, σύμφωνα με την ΔΟΕ, αποτελούν η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η δημόσια εκπαίδευση, η συνεχής οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών και η απουσία μόνιμων διορισμών.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ κινείται στην ίδια κατεύθυνση, αφού κάνει λόγο για τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, την επιτακτική ανάγκη μόνιμων διορισμών, ενώ εκρηκτικό κλίμα δημιουργούν η φημολογία για κατάργηση ειδικοτήτων και η παράταση αγωνίας των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, αρκετοί από τους οποίους απειλούνται με απόλυση.

Το υπουργείο Παιδείας, υπογραμμίζει η ΟΛΜΕ, συνεχίζει την πολιτική της απαξίωσης και κατεδάφισης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Καλλιεργεί κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας σε μόνιμους και αδιόριστους μέσα από διαρροές και συνεντεύξεις και εμμένει στην υλοποίηση της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στη μισθολογική καθήλωση και σε νέες απολύσεις.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 29/8/2014 και στις 11:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.