Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Έξαρση του δάκου σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και από Γεωπόνους της Ομάδας Εργασίας για την προώθηση – στήριξη της αγροτικής παραγωγής στον Νομό Έβρου, ανακοινώνεται ότι από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων που τοποθετήθηκαν στην ευρύτερη ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε έξαρση του δάκου στην περιοχή Μεσημβρίας και Δικέλλων, ενώ οι υπόλοιπες δακοπαγίδες στις άλλες περιοχές είναι μηδενικές.

Για τον λόγο αυτό προτείνεται στους ελαιοπαραγωγούς των παραπάνω περιοχών να ψεκάσουν μέχρι τέλους της εβδομάδας (30-8-2014) με κατάλληλα εντομοκτόνα, αφού πρώτα παρακολουθήσουν τα κτήματα τους για την αποφυγή ζημιών στην παραγωγή τους.

Επίσης οι ελαιοπαραγωγοί των υπόλοιπων περιοχών πρέπει αν είναι σε επιφυλακή, διότι η εμφάνιση του δάκου ξεκινάει από την εν λόγω περιοχή και εξαπλώνεται στις υπόλοιπες περιοχές.

Νεότερα δεδομένα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων σε όλη την περιοχή Αλεξανδρούπολης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.