Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στα Τρίκαλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την πόρτα του Νομού Τρικάλων, φαίνεται να χτύπησε ο καταρροϊκός πυρετός, με κτηνοτρόφους να βλέπουν τα ζώα τους να ασθενούν και να χάνονται από τη λοιμώδη νόσο.

«Κρούσματα κατεγράφησαν σε πολλά Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού, η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, έγκαιρα είχε εκδώσει οδηγίες προς τους Κτηνοτρόφους για την αντιμετώπιση της νόσου και οι Κτηνοτρόφοι προχωρούν σε απολυμάνσεις των ποιμνιοστασίων τους», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Κρούσματα της νόσου μεταξύ άλλων έχουν αναφερθεί στο Ελάφι και στα Αμπέλια του Δήμου Καλαμπάκας και στο Ροπωτό του Δήμου Πύλης.

Η νόσος, δεν επιδέχεται θεραπείας όταν προσβάλει τα ζώα, ενώ τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν μόνο κατασταλτικό χαρακτήρα με θανάτωση της προσβλημένης εκτροφής, περιορισμό των μετακινήσεων των ζώων και καταπολέμηση των εντόμων.

Με φετινή υπουργική απόφαση, η περίπτωση του καταρροϊκού πυρετού συμπεριλαμβάνεται στις επιλέξιμες δαπάνες για τις οποίες προβλέπεται οικονομική αποζημίωση των κτηνοτρόφων για ζημιές και συνεπώς, θα πρέπει οι πληγέντες να επικοινωνήσουν με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την παροχή επιπλέον οδηγιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.