Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εξετάζονται αλλαγές για τα ολοήμερα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με 2.500-3.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών.

Αλλαγές στο πρόγραμμα των ολοήμερων δημοτικών σχολείων εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προσπαθώντας παράλληλα να βρει λύση για τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα», ήδη έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη περίπου 19.500 αναπληρωτών στα σχολεία, αλλά ο ακριβής αριθμός τους θα γίνει γνωστός μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο τέλος της εβδομάδας.

Πάντως, παρά την πρόσληψη αναπληρωτών, θα υπάρξουν περίπου 2.500-3.000 ακόμη κενά στα σχολεία της χώρας. Για την κάλυψη των κενών αυτών έχει βρεθεί λύση και στις περιπτώσεις των λυκείων θα γίνουν παράλληλες αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς, χωρίς ωστόσο να αυξηθεί το ωράριό τους στα σχολεία.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας μελετά την αναθεώρηση του ωρολογίου και αναλυτικού προγράμματος στα ολοήμερα σχολεία, έτσι ώστε η μελέτη-προετοιμασία των μαθητών να γίνεται όχι στο τέλος του σχολικού προγράμματος αλλά στην πρωινή ζώνη για τις τάξεις Α' έως και Δ'.

Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει σειρά συσκέψεων για να προσδιοριστεί με ακρίβεια το περιεχόμενο των διδακτικών ωρών στα ολοήμερα σχολεία της χώρας, τα οποία όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο καλύπτουν τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών.

Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε πρόσφατα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας, όπου οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έδειξαν επιφυλακτικοί.

«Ο συνδυασμός αυτών των δηλώσεων δίχως τη ρητή δέσμευση για τη μη μετακίνηση δασκάλων από τα ολοήμερα τμήματα (όπως έγινε πέρυσι) δημιουργεί αρνητικά δεδομένα για τα οποία το ΔΣ της ΔΟΕ δήλωσε πως αποτελούν αιτία πολέμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ομοσπονδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.