Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΕΣΑμεΑ: Ρυθμίσεις εδώ και τώρα για τους φοιτητές ΑμεΑ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 28.08.2014


Αρ. Πρωτ.: 2965

Επιμένει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στο υπουργείο Παιδείας να ζητά ρυθμίσεις για τους φοιτητές με αναπηρία.

Η Συνομοσπονδία είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις ζητώντας πρόσθετα μέτρα για την προστασία των φοιτητών με αναπηρία ή χρόνια πάθηση που αποδεδειγμένα για λόγους υγείας ή αποκατάστασης ή μακροχρόνιας θεραπείας κ.λπ. δεν ήταν δυνατόν να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους, τροποποίησης της παρ. 11 του άρθρου 33 του ν. 4009/2011 ούτως ώστε από εδώ και στο εξής για τους φοιτητές με αναπηρία να προσαυξηθεί στο διπλάσιο ο χρόνος επιμήκυνσης της κανονικής φοίτησής τους, δηλαδή για τους φοιτητές με αναπηρία ο χρόνος μετά το πέρας της περιόδου κανονικής φοίτησης να προσαυξηθεί κατά οχτώ εξάμηνα, αντί 4 εξαμήνων όπως ισχύει.

Παρ΄ όλ' αυτά στην κατατιθέμενη τροπολογία δεν υπάρχει ευνοϊκή πρόβλεψη για αυτούς τους φοιτητές, ενώ οι διατάξεις του νόμου 4009/2011 αρχίζουν να εφαρμόζονται από τον επόμενο μήνα.

Δυστυχώς και ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ ν.4009/2011 δεν προέβλεψε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη φοίτηση των φοιτητών με αναπηρία, παρόλο που η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε καταθέσει, και κατά τη συζήτηση αυτού του νόμου πλαισίου στη Βουλή, ένα πλαίσιο εμπεριστατωμένων προτάσεων για το σκοπό αυτό.

Έστω και τώρα επιβάλλεται να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για τη συμπλήρωση της ανωτέρω τροπολογίας με ρυθμίσεις ευνοϊκές για τους φοιτητές με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις!

Υπενθυμίζεται η κινητοποίηση της ΕΣΑμεΑ την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας για την Ειδική Εκπαίδευση.

Η επιστολή επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.43 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.